A Zenél az erkély – kakaóval sorozat legújabb meséjének címe: És közben szól a dal. Március 5-én tartották a bemutatóját a kecskeméti Katona József Színház nagyszínpadán. Ősbemutatóról beszélhetünk, mivel soha azelőtt nem játszották még ezt a darabot.

 

cicak1

 

A történetet Németh Virág, a kecskeméti színház dramaturgja írta. Rossini legszebb áriái csendülnek fel benne, az egyik legismertebb a Macskaduett. Nagyon bájos, amint a macskaszereplők dalra fakadnak, táncra perdülnek benne. A történet főszereplője egy magányos kislány, akit édesapja egyedül nevel, és egyetlen barátja a cicája.

 

cicak3

 

A család elköltözik, és az új környéken a kislány senkit sem ismer. De az új házban is élnek macskák, mégpedig nagyon különlegesek. Képesek emberré változni, s ilyenkor éppen olyan nehezen igazodnak el a felnőttek világában, mint a gyerekek. Egy szegényes környék „kukázó” macskái ők, de mindannyian önálló egyéniségek. Macskaként is nagyszerű és különleges jellemmel rendelkeznek, olyan „emberiek”. Nagyszerű karakterek. Az egyik főszereplő, Zotyó például félénk, ügyetlen és nagyon szerelmes, amit nem mer bevallani szíve macskahölgyének.

 

cicak2

 

Történetünk egy érdekes kérdést vet fel: Vajon hogyan vélekedik a macska az emberről? Mit gondolnak rólunk négylábú, doromboló, hízelgő, puha bundás cicabarátaink? Mi történne akkor, ha kis kedvencünk hirtelen emberré válna és így élne köztünk? A színpadon mindez megtörténik sok móka és kacagás közepette, miközben szól a dal, Rossini zenéje.

 

cicak4

 

Az interaktív előadás közben a macskaszereplők a széksorok között futkosnak, kergetik egymást, amelyet a gyerekközönség hangos nevetéssel jutalmaz. Szinte kedve támad még a felnőtt nézőnek is megsimogatni ezeket a nagyra nőtt cicusokat. Kedves, szerethető darab. Rendezte: Cseke Péter.

Szereposztás:

ifjabb Rühes Egmont: Ferencz Bálint
Kerbera: Károly Kati
Broáfka Ottokár: Pál Attila
Majmócza Aladár: Czeglédi Ákos
Cserefes Dézi: Dobó Enikő
Szrna Zotyó: Aradi Imre
Cserefes Ildi, Dézi gazdája: Hajdú Melinda
Cserefes Apuka, Ildi apja: Sirkó László
Rendező: Cseke Péter
Díszlettervező: Gyarmati Dóra
Jelmeztervező: Gyarmati Dóra
Dramaturg: Németh Virág
Koreográfus: Barta Dóra
Zenei vezető: Károly Kati
Közreműködő: Látó Richárd, Tóth Jázmin
Súgó: Patyi Szilvia
Ügyelő: Horváth Ferenc, Czeglédi Ákos
Rendezőasszisztens: Tóth Kata

Hozzászólások