Találkozzunk a Múzeumok Éjszakáján, a közgyűjtemények, a művészetek, a kultúra ünnepén! Szeretettel várja látogatóit 2021. június 26-án, szombaton 18.00 órától a Múzeumok Éjszakáján a Bozsó Gyűjtemény!


talalkozzunk

Találkozzunk a kecskeméti Bozsó Gyűjteményben!

Kecskeméten először 2006-ban szerveztek közös programot az éjszakai látogatóknak a múzeumok. A  járványhelyzet miatt idén nem járnak a már megszokottá vált retro buszok, de a múzeumok szeretettel várják a közönséget a kulturális kalandozásra.  Kecskeméten a Bozsó Gyűjtemény is kitárja kapuját 2021. június 26-án, szombaton 18.00 órakor.

Az ÁLLANDÓ és IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK mellett színes programokkal készül a Gyűjtemény:

VÁROSHÁZI IPAROSEMBEREK

• Randevú Árpádkával – csak a Múzeumok Éjszakáján! Bújj Árpádka bőrébe egy fotó erejéigl
• Sem magasság, sem mélység – Gyenes Kata fotográfus kiállítása

18:15-19:00 – Tiindérpalota – A Városháza díszei – ALKOTÓFOGLALKOZÁS a család aprajának és nagyjának (Vezeti: Halasi Ágnes óvodapedagógus és Kovács Ágnes művézettörténész)

19:30 – TÁRLATVEZETÉS
..Árpád és Huba oly magasan van, hogy elmosódik” – A Városháza külső és belső díszítéséről (Vezeti: ifj. Gyergyádesz László művészettörténész, a KKJM képzőművészeti osztályvezetője)

20:30 – TÁRLATVEZETÉS
Hernyó és kakastaréj – A Városháza épületének kalandjai megépülése előtt, közben és után (Vezeti: Kovács Ágnes művézettörténész)

18:00-21:30 – Szellemi kalandozás: A Kóborló KÖNYVESBOLT kirakodó kínálata

18:00-22:00 – JÓTÉKONYSÁGI SAROK – A Védőháló Karitatív Egyesület javára Libor Zoltán: Nagyon, halálosan és örökre kötetének és a Mélymerülés Utcalapnak az árusítása

18:00-23:30 – Korcsmakert a Múzsákhoz – harapnivaló, üdítő, sör, bor (Fogyasztás mindenkinek a pénztárcája szerint)

24:00 – Az ajtók, a kapuk záródnak! (Belépés a kiállításokra 23:30-ig)

talalkozzunk

A programok a vírusvédelmi szabályoknak megfelelően látogathatók! A kiállításokra a belépés csak védettségi igazolvánnyal lehetseges! Tárlatvezetésekre, foglalkozásra az érkezés sorrendjében biztosítanak helyet az esetleges létszámkorlátozás miatt! Találkozzunk a Bozsó Gyűjteményben a Múzeumok Éjszakáján!

Bozsó Gyűjtemény

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások