Három tehetséges művésznő, a csodaszép Mária-kápolna és egy léleksimogató műsor várja azokat az érdeklődőket, akik 2019. június 23-án, vasárnap 16.30-kor ellátogatnak a kecskeméti Arborétumba. Annak is a kápolna felőli oldalánál sétálnak fel a szentek szobrai közepette a bájos gyöngyszemig, a kicsi templomig.

A művészek a kecskemétieknek (is) már sokszor okoztak örömet műsoraikkal, fellépéseikkel. Az első részben Tohai Andrea Gabriella és Gyöngyösi Szabó Katalin a Hetedik ég peremén című közös zenés irodalmi műsorukkal kísérik végig a hallgatóságot a zene és a költészet elgondolkodtató és érzelmekkel teli világában. Andrea dalszerző, énekes, zenész: gitározik és hárfán játszik, énekel, a saját szerzeményeit adja elő. Varázsdalaival gyermekeket, felnőtteket is elvarázsol. ITT tudhatunk meg többet zenei tevékenységéről.

Tohai Andrea Gabriella

Gyöngyösi Szabó Katalin versmondó, számtalan városi rendezvényen színesítette versmondásával a programot. Maga is ír verseket, és úti élményeit, melyeket az El Camino végigjárása közben szerzett néhány éve, könyv alakban is kiadta. Közös műsorukban olyan versek és zeneszámok hangzanak el, melyek kizökkenthetnek bennünket rohanó világunk mindennapi gondjaiból, megszokásaiból, és megtöltik a hallgatók szívét, lelkét fényes üzenetekkel és könnyed humorral.

Gyöngyösi Szabó Katalin

A második részben Pető Edina Fadette Díva díjas énekes, dalszerző, zongoraművész és pedagógus fellépését hallgathatják meg a rendezvényre érkezők. Az ő neve és hangja sem ismeretlen a kecskemétiek előtt, hiszen sokszor fellépett már főtéri rendezvényeken, és önálló Edit Piaff estje is volt a Három Gúnár Rendezvényházban. St. Martin jótékonysági koncertjén is énekelt az Evangélikus templomban. ITT tudhatunk meg többet a művészetéről. 

„Eljutni szívtől szívig, lélektől lélekig” – ez Edina műsorának a címe. Hitvallása, hogy a tehetség Isten adománya, amelyet nekünk kell kibontakoztatnunk magunk és mások örömére, gazdagodására. Célja, hogy önálló estjeivel, saját szerzeményeivel élményt, néhány önfeledt percet tudjon adni az embereknek. Műsorában olyan gyönyörű dalokat válogatott össze, melyekkel szeretne hidat képezni szívtől szívig, eljutni lélektől lélekig.

Sok sikert kívánunk mindhárom művésznőnek!

 

A program „A helyi identitás és kohézió erősítése Kecskeméten” című, TOP-6.9.2-16-KE1-2017-00001 azonosító számú projekt keretében valósul meg, amelyben Kecskemét 15 célterületén három éven keresztül lesznek közösségépítő rendezvények.

 

 

Hozzászólások