Az Egerek és emberek című Steinbeck színmű premiere november 28-án lesz a Békéscsabai Jókai Színházban, a díszbemutató pedig november 29-én látható. Az előadás egyetlen “négylábú szerepére” kutyaválogatást hirdetett a teátrum.

Johnny

Candy kutyája szerepére több önként jelentkező is akadt a Csabai Állatvédők Gyepmesteri telep és kutyamenhelyén, ahová több alkalommal is ellátogatott Pataki András, az előadás rendezője. A különleges feladathoz olyan kutyára volt szükség, aki nyitott az emberekre, jól tanítható, aranyos, játékos, de fegyelmezett. Hosszas mérlegelés után a Jókai Színház stábja úgy döntött, hogy Johnny lehet a szerencsés kiválasztott.

johnny5

“Nagyon örülök, hogy engem választott a rendező úr. Még nem voltam színpadon, de izgalmas kihívásnak tartom. Másfél éves, terrier keverék vagyok. Nem emlékszem, hogy miként kerültem az utcára. Egy kedves párt kezdtem követni, akik bevittek a Csabai Állatvédőkhöz, ahol nagyon jól bántak velem. Nagyon hálás vagyok, sokat segítettek, de örülök, hogy eljöhettem a menhelyről és kipróbálhatom magam színészként. Így talán vonzóbb lehetek a leendő gazdim számára, akinek nagyon várom a jelentkezését” – mondta vágyakozva Johnny.

johnny2

Úgy tűnik, hogy Johnny minden kritériumnak megfelel. Ahogy megérkezett a színházba, bele is vetette magát a munkába: már az első napján fegyelmezetten próbált, és böngészte a próbatáblát, hogy le ne késsen a következő jelenetről. Az viszont egy kis zavart okozott, amikor megugatta a saját tükörképét a próbateremben.
A társulat tagjainak gyorsan a szívébe lopta magát az aranyos kutyus, mindenki szerint igazán tehetséges és sokra hivatott. Jól érzi magát a színházban, de keresik azt a kedves színház- és kutyabarátot, akinél igazi otthonra lelhet Johnny, Békés megye első számú színészkutyája.

johnny3

Olyan gazdajelöltek jelentkezését várják, akik vállalják, hogy a jövő heti bemutatóig rendszeresen elhozzák őt a próbákra, aztán pedig az előadásokra. Az örökbefogadónak természetesen két főre szóló tiszteletjegy jár a bemutatóra és a teátrum vezetősége egyéb ajándékokat is kilátásba helyezett. A gazdik jelentkezését a 06-20/510-0322-es telefonszámon, vagy a raganymisa@jokaiszinhaz.hu e-mail címre várják, addig is rendszeres önálló blogbejegyzéssel jelentkezik Johnny a jokaiszinhaz.hu oldalon.

Forrás: A Békéscsabai Jókai Színház sajtóközleménye

Fotók: Ragány Misa

 

Hozzászólások