Tavaly februárban adtunk hírt a budapesti Állatkert kiselefántjának születéséről, aki egy szavazást követően az Asha nevet kapta. A látogatók körében nagy népszerűségnek örvendő elefántborjú pénteken ünnepli első születésnapját. Az ifjú ormányost pénteken délelőtt fél 11-kor köszöntik majd fel.

Korábbi fotó Asháról (Fotó: Bagosi Zoltán)

A tervek szerint nemcsak Asha, hanem az anyaállat, Angele is kap majd tortát, amelyet természetesen kifejezetten az elefántok igényei szerint készítenek el.

A születésnaphoz kapcsolódóan pénteken, valamint az azt követő hétvégén, tehát szombaton és vasárnap is díjmentes belépést biztosít az Állatkert a 14 éven aluli gyermekek számára. Emellett mindhárom nap arcfestéssel, kézműves foglalkozással és egyéb programokkal várják a családokat az új elefántcsarnokban. Az Állatkert munkatársai arra buzdítják a gyerekeket, hogy rajzoljanak a születésnapos kiselefántnak. A gyermekrajzokat később ki is állítják majd a városligeti intézményben.


Mint ismeretes, a Fővárosi Állat- és Növénykertben – több mint öt évtizednyi szünet után – 2013. február 14-én született elefántborjú. Szülei közül a 12 esztendős Angele 2010 óta, Assam, a 13 éves elefántbika pedig 2009 óta él Budapesten. Az Állatkert történetében egyébként Asha a hatodik kiselefánt, korábban 1930-ban, 1932-ben, 1941-ben, 1956-ban és 1961-ben volt szaporulat az ormányosoknál.

Forrás: Fővárosi Állat-és Növénykert

2014. február 11.

Hozzászólások