Március 21-25. között hetedik alkalommal rendezik meg a Kecskeméti Katona József Színházban a Szín-Tár találkozót. A budapesti, a kaposvári, a kolozsvári, a marosvásárhelyi és az újvidéki színművészetisek is bemutatkoznak.

szin-tar1

Program:

21. hétfő 19.00 óra: Vizsgafilmek vetítésével indul a Szín-Tár. A Színművészeti Egyetemen a színházi mellett a filmes tanszak a legnagyobb. Nem csak játék-, de dokumentumfilmes szakirány is van. Ennek a két osztálynak a vizsgafilmjeiből lesz a vetítés az új kamaraszínházban.

• 22. kedd 19.00 óra: 4X100 Szín-Tár, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem
• 23. szerda 17.00 óra: MI LESZ VELED, EMBERKE? Szín-Tár, Kolozsvári Babes Bolyai TE, Színház- és Televízió Kar
• 23. szerda 19.30: SÁRGA VONAL Szín-Tár, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Bp.
• 24. csütörtök 19.00 óra: HAMLET JÁTÉK Szín-Tár, Újvidéki Művészeti Egyetem
• 25. péntek 19.00 óra RÓMEÓ ÉS JÚLIA Szín-Tár, Kaposvári Egyetem, Művészeti Kar

 

Az előadásokat szakmai beszélgetések követik, ahol egy kritikus vezetésével a Kis Kritikus képző hallgatói elemzik a látottakat. A tavalyihoz hasonló módon főiskolai hallgatók, valamint 10-11. évfolyamos gimnáziumi tanulók lesznek a a szakmai beszélgetések középpontjában, egy gyors és intenzív színházolvasás és kritikaírás-képzés keretén belül. A kurzus magában foglalja a Szín-Tár előadásainak megtekintését, a szakmai beszélgetésen való részvételt és az előkészítő, értékelő foglalkozásokat.

A Szín-Tár kísérő programjai között szerepel többek között egy mozgáspróba is. Katonka Zoltán mozgáskurzusán részt vehetnek aktívan is a hallgatók. Katonka Zoltán a kortárs táncestek egyik meghatározó szereplője, a MU Színház, a Trafó és a Közép-Európai Táncszínházban egyaránt.

Az előadások a Kelemen László Kamaraszínházban és a Ruszt József Stúdió Színházban lesznek.

Március 25-én 22.00 órakor Fesztiválzáró koncerted adnak a fiatalok. Jó szórakozást!

 

W. E.