Szeretem az állatokat – A Montázsmagazin országos vers- és prózaíró pályázatának eredményhirdetése – A Montázsmagazin országos vers- és prózaíró pályázatot hirdetett a nyár elején minden korosztály számára Szeretem az állatokat címmel. Már a címe is jelezte, hogy az állatok segítéséről, állatvédelemről várunk írásokat.

Hálásan köszönjük az ország legkülönbözőbb településeiről az 59 pályázónak összesen 83 beküldött művét. Mindegyik az állatok iránti szeretetre, segítőkészségre hívta fel a figyelmet. A 4 korcsoportban 3-3 főből álló szakmai zsűri értékelte a műveket. Köszönjük szépen a 12 főből álló zsűri lelkiismeretes munkáját!

Minden kategóriából az első három helyezett műve szerepel majd az ősszel kiadandó Montázsmagazin antológiában, de kategóriánként öt meghívott díjazottunk van. Összesen 30 résztvevőt várunk családjukkal együtt az ország különböző részeiből: Zalától Nyíregyházáig, Budapesttől Pécsig a Kecskeméti Vadaskertbe, ahol a kulturális műsorral egybekötött díjátadót tartjuk. Értékes könyveket (LIBRI, írók-költők adományai) családi belépőket (Vadaskert, Kiskunsági Nemzeti Park, Malom Mozi), Vagabund játékokat, egyéb ajándékot és oklevelet is kapnak a pályázók.

Dr. Lovas Dániel, a Magyar Újságírók Közösségének elnöke négy felnőtt versenyző írását kiválasztotta közlésre a Magyar Múzsa folyóirat szeptemberi számában. Díjeső tehát lesz, az igazi esőt viszont nem kívánjuk aznapra, hiszen szabadtéri rendezvény lesz a Vadaskert házi színpadán, az állatok szomszédságában.

Helyszín: Kecskeméti Vadaskert, 6000 Kecskemét, Műkert 1.
Időpont: 2019. szeptember 14. szombat, 11.00 óra.

Minden helyezett és családtagjaik, valamint a zsűritagok és a szervezők ingyen léphetnek be aznap a Kecskeméti Vadaskertbe. A messziről jövő családoknak érdemes előbb érkezniük, mert láthatják a délelőtti látványetetést, melyhez ők is hozzájárultak a pályázati regisztrációs díj befizetésével.

Lucky, az örvösmedve éppen reggelizik

A műsor végén a Montázsmagazin ünnepélyesen, egy-egy tábla elhelyezésével jelképesen örökbe fogad egy UHU-t és az ázsiai örvösmedvepárt, Luckyt és Buddhát. Az ázsiai örvösmedvékből nagyon kevesen élnek már a világban, ezért szeretnénk felhívni rájuk a figyelmet.

Köszönjük, hogy Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszony fővédnökséget vállalt a rendezvényünk felett! A rendezvény a Városi Támogatási Program segítségével valósul meg.

Támogatóink, együttműködő partnereink:

• Kecskeméti Vadaskert
• LIBRI Könyvkereskedelmi Kft.
• Kiskunsági Nemzeti Park
• Malom Mozi
• Almási Zsuzsanna akvarellfestő
• Botz Domonkos író
• Magyar Újságírók Közössége (MÚK)
• Menhely az Állatokért Alapítvány

Örvösmedvetalp…

Mindenkinek köszönjük a részvételét, segítségét! Szeretettel várjuk az érdeklődőket a Kecskeméti Vadaskertbe szeptember 14-én 11.00 órára!

 

Weninger Endréné Erzsébet, a Montázsmagazin szerkesztője

 

 

 

Hozzászólások