Ebben az évben is lezajlott az amatőr festők közötti verseny a Montázsmagazin kezdeményezésének köszönhetően. Sok tehetséges festő munkáját ismerhették meg olvasóink. Lehetőséget biztosítottunk számukra, hogy országhatáron kívül és belül minél többen megismerjék a versenyzők alkotásait. Most pedig ismerjük meg közelebbről is egyik győztesünket, a II. helyezést elért Környei-Zsuppon Orsolyát. Így kezdi a bemutatkozását:

 

kornyei15

 

Kecskeméti születésű vagyok. Mindig érdekelt a kézművesség, a képzőművészet, de komolyabban soha nem fogtam bele semmibe. Inkább csodáltam az alkotókat és műveiket, lehetett az bármilyen ágazat.

Mi az eredeti végzettséged?

Az eredeti végzettségem: postáskisasszony, de az évek során épp csak akasztott ember nem voltam.

Mikor gondoltad azt, hogy meg kellene próbálkoznod a festészettel ?

2013 májusában barátok unszolására kezdtem el a festészettel foglalkozni. Autodidakta módon, kortárs festők technikáit ellesve képeztem magamat. Nem volt mesterem, saját hibáimból tanultam a legtöbbet.

 

kornyei9

Fagyos téli reggel

Milyen technikát alkalmazol? Mire festesz, vászonra vagy farostlemezre ?

Legszívesebben olajjal festek. A Pannoncolor és Van Dyck festékeket használom. Szeretem a színeik teltségét, ragyogását. Vászon vagy farost? Mindegy. A lényeg a jó alapozás. Az utóbbi időben megpróbálkoztam az akvarellel is. Valódi kihívás, talán pont emiatt tetszik nagyon ez a technika is.

Van kedvenc témád? Melyik a kedvenc színed?

Nincs kedvenc témám. Azt festem, ami épp kikívánkozik az ecsetemből. Sokszor használom a kecskeméti tanyavilágot alapul, de gyakran megjelennek a festményeimen az épp aktuális érzéseim. Ugyanez vonatkozik a színekre is. Nincs kedvenc. Fura lenne a világ, ha valamelyik hiányozna belőle.

 

kornyei5

Bőség

Volt már kiállításod?

Igen, volt már néhány kiállításom. Egyéni és kollektív egyaránt.

– JAKÓ Cukrászda, Dunaújváros
– Rácalmási Tökfesztivál,
– Rácalmási Almavirág Fesztivál,
– A MontázsMagazin pályázatán belül Budapesten, a Kuti Galériában, és Kecskeméten, az Artesia Műhelyben.
-Móder Rezső által vezetett, DF Art Műhely megrendezésében, a Dunaújvárosi Iparkamarában és a Dunaújvárosi Egyetemen.
– Valamint Iszkaszentgyörgyön, az IKSZT-ben.

 

kornyei13

Zöld erdő mélyén…

Számítottál arra, hogy helyezést érsz el, amikor megtudtad, hogy milyen sok alkotás érkezett be elbírálásra?

A Facebook-os szavazásokhoz soha nem fűzök nagy reményeket, hiszen ott leginkább az dönt, hogy kinek mekkora az ismeretségi köre. A zsűri döntésében jobban bízok. Természetesen bíztam benne, hiszen csak úgy lehet egy megmérettetésen elindulni. Sokszor böngésztem át a beérkezett festményeket. Évről évre erősebb a mezőny, csodaszép alkotásokkal találkozhattunk, s így még inkább örülök a helyezésemnek.

Hogyan fogadtad te és a családod a sikert? No és a barátaid mit szóltak a győzelmedhez?

A barátaim által megosztott posztból értesültem a zsűri döntéséről. Azt hiszem, ők nagyon büszkék rám, ugyanúgy a családom is. Köszönöm nekik a mindenkori bátorítást, kritikákat és segítséget.

 

kornyei3

Az alkimista

Részt vettél már más versenyeken is, vagy ez az első megmérettetésed?

Igen, részt veszek pályázatokon, ha épp időm engedi, vagy találok a már kész alkotásaim közül a kiírt témához illőt.

Hogyan találtál rá a versenykiírásra? Mióta vagy az olvasónk?

A MontázsMagazin oldalán találtam rá a versenykiírásra. Körülbelül másfél éve vagyok a követője. Mindig sok érdekességet találok benne. Tetszik, és szívből ajánlom másoknak is.

 

kornyei4

Az én Fridám

Milyen terveid vannak még a festészettel kapcsolatosan?

Nem mondok vele újat – különösen azoknak nem, akik valamiféle művészeti ággal foglalkoznak – hogy az életem része lett. Függőség, kifejezési mód, relaxáció…, kell, akarom, szeretem, örömet okoz. Szóval a cél: fejlődni, amíg csak lehet, jelen lenni a festményeimmel, ahol csak lehet, és úgy gondolom, hogy érdemes. S mindezt úgy, hogy másoknak örömet szerezzek vele.

 

kornyei11

Máshol

 

 

Nagy L. Éva

Szerkesztette: Weninger Endréné Erzsébet

 

 

 

Hozzászólások