Eredményhirdetés – A Montázsmagazin február végén írta ki 2016-os festménypályázatát amatőr festők részére. Ez már a harmadik alkalom volt, hogy nemes vetélkedésre hívtuk a festeni kedvelőket. Az idei pályázat címe: Csodálatos természet. Bármilyen festménnyel lehetett pályázni, amely a gyönyörű természetet dicsőíti.

 

hne budai eva-tulipanok

Horváthné Budai Éva – Tulipánok – I. díj

Köszönjük szépen a nagy érdeklődést, amely a pályázatunkat kísérte. 144, azaz egyszáznegyvennégy pályamű érkezett március 31-én éjfélig! Ma pedig elérkezett az eredményhirdetés.

A háromtagú szakmai zsűri – Szappanos István kecskeméti festőművész, Almási Zsuzsanna kecskeméti akvarellfestő és Jeles Teréz egri festőművész – sokat dolgozott azon, hogy igazságos döntést hozzon. Nem volt könnyű dolguk, mert sok értékes festményt küldtek be a pályázók! A zsűri tagjai külön-külön értékelték, pontozták a műveket, majd a pontokat összefésülve született meg az eredményük.

A legtöbb pontot és így az I. díjat Horváthné dr. Budai Éva kapja Tulipánok című festményével.

 

k-zs-orsolya-egy kis patak

Környei-Zsuppon Orsolya – Egy kis patak – II. díj

A II. díj Környei-Zsuppon Orsolyáé. Festményének címe: Egy kis patak.

A III. díjat hárman kapják megosztva, mivel egyforma pontszámuk lett:
Takácsné Sárossy Mária Kora tavasz a Mátrában című képével
Bolla Márta Vadrózsa című képével
Dulinafka Gábor Vajas-part Foktőnél című képével

 

kora tavasz a matraban

Takácsné Sárossy Mária – Kora tavasz a Mátrában – III. díj megosztva

Ez az öt kép természetesen részt vesz a Kuti Galéria kiállításán, melynek megnyitója április 24-én, vasárnap délután 15.00 órakor kezdődik. A zsűri a következő képeket választotta még ki a kiállításon való részvételre:

6. Bajczi András: Utolsó tánc
7. Bucsányi Endre: Mire a fák megnőnek
8. Dabóczy Gergely: Vir szigeti erőd
9. Desics Erzsébet: Pipacsok
10. Hámori Katalin: Erdő virágdíszben
11. Józsvainé Kislőrincz Edit: Bogáncs
12. Kiss Cz. Edit: Tavirózsák
13. Lukács Judit: Galambnász
14. Németh Szilvia: Cseresznye
15. Técsi Ágnes: Az én utam
16. Varjú Lajosné Hercegh Zsuzsanna: Alkony a tó felett
17. Révész Erzsébet: Nyári harsonák
18. Kontra Leventéné Erika: Zagyvapart
19. Baranecz Katalin: Papucsorchidea
20. Szántainé Porkoláb Ágnes – Ő kapta a második legtöbb szavazatot, tetszésnyilvánítást a Facebook olvasóitól, így ő lett a pályázat KÖZÖNSÉGDÍJASA. Gratulálunk! (Agárdi Gabi lemondott a közönségdíjról.)

 

sz-p-agnes-naplemente

Szántainé Porkoláb Ágnes – Közönségdíjas

A SZAKMAI ZSŰRI DÍJAI:
1. 15.000 Ft értékű festékkészlet
2.A Kuti Galéria (Budapest) ajándéka: Önálló ingyenes megjelenés a Részeim a képeim című sorozatban (kb. 6-7 kép kiállítására van lehetőség.)
3. Értékes könyvjutalom.
4. A zsűri által kiválasztott 20 festmény a Kuti Galéria új helyszínén, külön kiállításon vehet részt Budapesten, melynek megnyitója 2016. április 24-én, vasárnap délután 15.00 órakor kezdődik. Itt lesz a pályázat díjátadó ünnepsége is, melyre mindenkit szeretettel várunk! A részletek miatt külön értesítést küldünk, illetve Kuti Péter galériatulajdonos is keresni fogja a kiállítókat. A nyertesek külön értesítést kapnak tőlünk írásban.

 

bolla marta-vadrozsa

Bolla Márta – Vadrózsa – III. díj megosztva

A zsűri mindenkinek gratulál az alkotásához, különösen az alkotás folyamatához, hiszen az a legfontosabb benne, hogy örömmel készültek a művek, és már ez is csodálatos élmény, nyereség a művész számára! Köszönjük mindenkinek a részvételt a pályázatunkon, öröm volt együtt dolgozni a csodálatos festmények világában. Mindenkit nagy elismerés illet, szeretettel gratulálunk minden alkotónak!

 

dulinafka-vajas-part foktonel

Dulinafka Gábor – Vajas-part Foktőnél – III. díj megosztva

 

 

Weninger Endréné Erzsébet 

Hozzászólások