Ha egy állaton segítünk, százszorosan hálálja meg. Neki is jó, és minket, embereket is csupa pozitív erővel, energiával tölt fel. Ha körbenézünk, azt láthatjuk, hogy bőven van mit tenni, és számos lehetőségünk van rá, ha állatokon szeretnénk segíteni. Szeressük az állatokat a mindennapokban is! 

A Montázsmagazin örömmel fogad minden olyan írást, amely a témával foglalkozik: legyen szó akár egy menhelyi önkénteskedésről szóló beszámolóról, egy interjúról valamelyik állatvédő szervezet munkatársával, vagy egy riportról egy-egy állatvédelemmel kapcsolatos rendezvényről.

A Montázsmagazin a közelmúltban Szeretem az állatokat címmel hirdetett irodalmi pályázatot, amelyre az ország legkülönbözőbb településeiről 59 pályázó összesen 83 művet küldött be. Mindegyik mű az állatvédelemre és az állatok iránti szeretetre hívta fel a figyelmet.

Kecskeméti Vadaskert – A Montázsmagazin irodalmi pályázatának díjátadója

Olyan témáról van azonban szó, amely folyamatosan aktuális, hiszen Magyarországon rengeteg a kóbor állat, sajnos számos példát látunk állatkínzásra, és általánosságban az állatokkal kapcsolatos gondolkodásmódot illetően is van hova fejlődni.

A cél az, hogy ne csupán egy-egy olyan eseménnyel hívjuk fel a figyelmet ezekre a problémákra, mint a nagy sikerrel lezajló irodalmi pályázat. Ahhoz, hogy valóban pozitív változást érjünk el, és hatékonyan segítsünk az állatokon, cselekvésre is szükség van.

Nagykőrösi diákok a kecskeméti állatmenhelyen a kutyákkal játszanak

Éppen ezért arra buzdítunk mindenkit, hogy keresse fel a lakókörnyezetében lévő állatmenhelyet, állatokkal foglalkozó szervezetet, és jelentkezzen önkéntesnek. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég csupán annyira, hogy megsétáltat egy-két kutyát, akik egyébként nem jutnának ki apró kenneljükből.

A Montázsmagazin szeretettel fogad minden olyan írást, cikket, riportot, interjút, amely ezzel a témával foglalkozik. Gondolatébresztőnek néhány ötlet:

  • Menhelyi önkénteskedésről szóló beszámoló
  • Interjú valamelyik állatvédő szervezet munkatársával
  • Riport egy-egy állatvédelemmel kapcsolatos rendezvényről
  • Élménybeszámoló ideiglenes befogadásról
  • Bajbajutott állatokon való segítésről szóló írás

Aki szeretne segíteni és többet tenni az állatokért, annak számos lehetősége van rá. Mivel a legtöbb állatvédő szervezet civil kezdeményezésből jött létre, így természetesen mindig szívesen fogadnak pénzügyi támogatást és tárgyi adományokat is, mint állateledelt, takarókat, játékokat, gyógyszereket. De ha valakinek nem áll módjában anyagilag támogatni őket, akkor is rengeteg lehetősége akad. A menhelyek folyamatosan várják a sétáltatókat, a rendezvényeken segítőket, önkénteseket.

Az állatvédő szervezeteknek mindig van honlapja és facebook oldala, és a legtöbb esetben Facebook posztokkal érik el az embereket, így keresnek gazdát az árva állatoknak. Már egy megosztással is sokat segíthetünk, hogy minél többekhez eljusson az üzenet.

És hogy miért éri ez meg? Egyrészt rengeteget segítünk olyanokon, akiknek szükségük van rá. Hangot adunk olyanoknak, akik nem tudják magukat képviselni.

A mondás úgy tartja, hogy jó tett helyébe jót várj, az állatok pedig maximálisan igazolják ezt. A segítséget, törődést és foglalkozást feltétel nélküli szeretettel hálálják meg. És ha stresszes életünk van, idegeskedünk, egy-egy ilyen séta vagy állatos program tökéletesen ki tudja kapcsolni az embert. Megéri segíteni, mert mi is nagyon sokat kapunk érte cserébe.

A Montázsmagazin szívesen fogadja tehát, és közli a témába vágó írásokat, amelyeket az 

allatvedelem.montazsmagazin@gmail.com e-mail címre várunk.

 

 

 

A Montázsmagazin szerkesztősége

 

 

Hozzászólások