Valentin nap alkalmából a Napsugár Életház idén Budapest legpatinásabb cukrászdájának kreatív cukrászát, Kolonics Zoltánt csábította el egy főzőkurzus erejéig február 8-ra, hogy az afrodiziákumokat felsorakoztató menü közös elkészítésével izgalmat csempésszen a résztvevők mindennapjaiba.


Az afrodiziákum szó eredete Aphrodité, a szerelem istennőjének nevéhez kötődik, aki a tengerből egy kagylóban emelkedett ki, és akinek léptei nyomán a legenda szerint olyan növények és virágok nőttek, melyeknek fogyasztása vágykeltő hatású. Szinte minden kornak és minden népnek voltak afrodiziákumai. Az indiaiak a gránátalmát, a maják és az egyiptomiak a mézet alkalmazták előszeretettel, Casanova pedig a legenda szerint 50 osztrigát fogyasztott el reggelente. A legtöbb ilyen hatással bíró fűszert és növényt megtaláljuk konyhánkban, azonban február 8-án 10-15 óra között Budapest legpatinásabb cukrászdájának kreatív cukrásza azt is megmutatja, hogy hogyan kell gyorsan és könnyen elkészíteni őket.

Az érdeklődők nemcsak az izgalmas finomságok közös elkészítéséből vehetik ki a részüket, ezek közül többet a helyszínen is elfogyaszthatnak. A kreatív cukrász beavatja a kíváncsiskodókat a csoki temperálás titkába, és aki eddig nem tudta, hogy mi fán terem a financier és a ganache, annak is izgalmas utazás lesz a főző- és sütőkurzus. Megtudhatjuk, milyen hatása van a zellernek, és hogy a csokoládét évszázadok óta afrodiziákumként tartják nyilván, mivel  – endorfinokat – , „boldogsághormonokat” szabadít fel! Ha pedig megbolondítjuk egy kis chilivel vagy gyömbérrel, az extra tűz garantált!

Menü

Welcome drink:

Alkoholmentes “rum”puncs

Napi menü:

  • Zellerkrémleves sajtos pirítóssal
  • Gránátalmás pohárkrém financier-rel, habcsókkal, gyümölcsökkel, fehércsokis ganache, vanília habbal
  • Kakaós Maca “kávé” kesudióval és chilivel


Hazavihető ajándék:

  • Csokiba mártogatott gyömbér és füge
  • Natúr és Gyömbéres Szívecske csoki


Részletek a Napsugár Életház honlapján és facebook oldalán találhatók.

Forrás: Arteregó Kft.

2014. február 1.

Hozzászólások