Az idei Múzeumok Éjszakája (és Szentivánéj) országos szinten is egyik leglátványosabb és legkedvesebb programját állította össze a szarvasi Mini Magyarország makettpark és a Szarvasi Arborétum.

minimao_ejszaka2

Minden nap, amikor leszáll az est, új élettel telik meg a Szarvasi Arborétum és a Mini Magyarország. A látogatók kíváncsi tekintete elől nappal rejtőzködő állatok kimerészkednek a park sétányaira, besétálnak a Mini Magyarországba, a lombok között pedig baglyok, denevérek indulnak éjszakai vadászatra. Az év legrövidebb éjszakáján, június 20-án maguk a látogatók is bekapcsolódhatnak az éjszakai arborétum és a Mini Magyarország életébe.

 

minimao_ejszaka3

A Szarvasi Arborétumban detektorral, éjjellátóval és zseblámpával felszerelkezve vezetett túra indul este 21:00 órától. Az út során kiderül, milyen denevér- és bagolyfajok élnek az Arborétumban, valamint megleshetjük az idős fák alatt neszező élőlényeket.

Alap CMYK

A szarvasi Mini Magyarország makettparkban ezen az éjszakán kivilágítva közlekednek a kisvonatok az ország leghosszabb szabadtéri makettvasút-hálózatán, és kigyúlnak a makettépületek fényei is. A mini Balatont és a Dunát pedig fluoreszkáló kavicsok szegélyezik. Az este leglátványosabb produkciójaként pedig a Mini Magyarországban speciális fényfestésre várják a látogatókat.

Forrás: Wolf Kommunikáció