A Püspökvár tornyának legmagasabb pontján a város páratlan panorámája fogadja az érdeklődőket, akik rövid ismertetőt is kapnak a borról és a borvidékről. A toronykilátó pénteken és szombaton éjszakába nyúlóan fogadja a vendégeket, a látogatók a város éjszakai fényeiben is gyönyörködhetnek – ismertette Szabó Péter, a Győri Egyházmegye 1000 éves szakrális-kulturális örökségét bemutató látogatóközpont turisztikai vezetője.

A Káptalandombon péntektől vasárnapig óránként tárlatvezetést tartanak a barokk jegyében. A helyiek és a várost felkereső turisták egyebek között Zichy Ferenc püspök életéről és munkásságáról hallhatnak. A győri bazilikát építtette át barokk stílusban a barokk püspök, akinek emlékét elnevezésében is őrzi a látogatóközpont.

Nyitott kapukkal várja a látogatókat a Káptalanház is. A középkori részleteket őrző klasszicista műemléképület egyebek között az egyházmegye templomi építészetéről ad áttekintést, és felvonultatja II. János Pál pápa győri látogatásának emlékeit. A zenekedvelőket szombat este a bazilikába invitálják, ahol Cziglényi László orgonaművész ad koncertet.

Forrás: Magyar Kurír/MTI

2013. augusztus 9.

Hozzászólások