Az Állatkertek Éjszakáját elsőként a tavalyi évben rendezték meg, éspedig hagyományteremtő szándékkal. Mivel a tapasztalatok igen kedvezőek voltak, természetesen idén is sor kerül az eseményre. Az előző évi nagy sikerre való tekintettel az idén még több intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez. Összesen tizenkét állatkert, vadaspark és más „állatos” bemutatóhely kínál különleges esti programot a látogatóknak augusztus utolsó péntekén.

Ebben az évben augusztus 30-ára esik a nyár utolsó péntekje, így az Állatkertek Éjszakája ekkor kerül megrendezésre. Ezen az estén a Budakeszi Vadaspark, a Fővárosi Állat- és Növénykert (Budapest), a debreceni Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje, a győri Xantus János Állatkert, a Jászberényi Állat- és Növénykert, a Kecskeméti Vadaskert, a Miskolci Állatkert és Kultúrpark, a Pécsi Állatkert, a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum, a Szegedi Vadaspark, a Tropicarium (Budapest), valamint a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal várja a nagyközönséget.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak, a belépés 11 óráig lehetséges. A részt vevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő három bemutatóhely, vagyis a Tropicarium, a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykert pedig mindhárom helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínál majd.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 22-én Budapesten egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről.

Fővárosi Állat-és Növénykert

2013. augusztus 10.

Hozzászólások