Szemszűrés Kecskeméten – A nagy sikerű tavalyi szűrővizsgálat sorozat folytatásaként a Kecskeméti Szent László Lions Klub idén február 1-jén újra ingyenes szemszűrést végez. A tavalyi kecskeméti, kunbaracsi, dunapataji, fülöpszállási és szentkirályi szemvizsgálat mindenki számára nyitott és ingyenes volt. 

 

szemszures

 

Ezen alkalmakon több mint 220 embert néztünk meg, akik között sajnos a tumor betegségtől a szürke és zöld hályogon, valamint a makula degeneráción át (hogy csak a legsúlyosabbakat emeljük ki) nagyon sokféle betegséget sikerült kiszűrnünk.   

A szemszűrés most klubtagunk, dr. Csengery Attila szervezésében folytatódik. Célcsoportunk ezúttal a kecskeméti Karol Vojtyla Barátság Központ gondozottai. Az intézmény segítségével a délelőtt folyamán 8 és 12 óra között mintegy 30 fő szűrését végezzük el.
A munkában önkéntesként vesz részt dr. Bense Nóra szemész szakorvos és a helyet és felszerelést is biztosító Mediroyal Prevenciós központ asszisztenciája, valamint a Kecskeméti Szent László Lions Klub tagjai.

A Lions mozgalom egyik fő jótékonysági tevékenysége a vakok és gyengén látók támogatása. Az 1917-ben megalakult Lions mozgalom a világ számos országában küzd a látás védelméért, sokat tesz azért, hogy megelőzze a visszafordíthatatlan látásromlást, a vakságot.

A Karol Vojtyla Barátság Központot legutóbb január 25-én támogatta klubunk, amikor a jelenleg 120 fő gondozottjának meleg ebédjét finanszírozta, valamint részt vett az ebédosztásban.

 

 

Hozzászólások