Három programmal kapcsolódik a február 6. és 14. között zajló Házasság Hete rendezvénysorozathoz a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, és a fenntartásában működő Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház. A kecskeméti szervezet sétával, rajzzal és versmondással népszerűsíti a házasságot.

 

hazassag1

 

 

A sétával a szervezők szeretnék ráirányítani a figyelmet a házasság fontosságára és arra, hogy a jól működő házasságokért, családokért társadalmi, közösségi és egyéni szinten is tenni kell. A február 6-án, szombaton 16 órakor a kecskeméti vasútkertből induló menethez bárki csatlakozhat.

A Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár ad majd helyet az Érzelem, érték, szerelem, avagy A jó házasság titka gyermekeink szemével címmel általános és középiskolás fiatalok körében meghirdetett rajzpályázat eredményhirdetésének. A tetszőleges technikával elkészített alkotásokat a nevezők az esélyteremtési iroda Reile Géza utcai székhelyén hétfőnként 8 és 12 óra között, szerdán 13 és 17 óra között, míg pénteken 10 és 12 óra között adhatják le.

 

hazassag2

 

A legjobbaknak járó díjakat Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adja majd át a beküldött pályamunkákból rendezett tárlat megnyitó ünnepségén február 6-án, szombaton 17 órakor.

Szavalóversenyt is hirdetnek középiskolások körében. A világirodalom legszebb hitveshez íródott költeményei a Katona József Gimnáziumban hangzanak majd el február 9-én. A megmérettetésre pályázni a Bács-Kiskun Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház  eselyteremtes.bkm@gmail.com  e-mail címén lehet.

 

hazassag3

 

 

 

Hozzászólások