Az elmúlt év sikeres rendezvénye után 2016. május 5-8 között ismét Székely Fesztivál van a Millenárison.

szekelyfesztival

A gasztrokulturális majális célja bemutatni az anyaországban élők számára a mai Székelyföldet, minden értékével együtt. Tervezzük a Nagy Találkozót, ami azt jelenti, hogy mindenki találkozhat azokkal az ismerőseivel, akikkel évtizedek óta nem hozta össze a sors.

Az első napon Székelyföld Gyógyturizmusa címmel a szakma részére szervezünk konferenciát. Pénteken, szombaton és vasárnap a kultúra, a gasztronómia és a kézművesek mutatják meg értékeiket. Emellett természetesen igazi székely vendégszeretettel várjuk a nagyvilágban szétszóródott valamennyi honfitársunkat is. A három nap során a látogatók megcsodálhatják a székely kultúrát és gasztronómiát, énekelhetnek és táncolhatnak, megkóstolhatnak kézműves ételeket és italokat, de ami talán a legfontosabb, megismerhetik a székely és csángó embert virtusával, észjárásával együtt.

Fővédnök: Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter

Május 5, csütörtök: Zártkörű konferencia Székelyföldi Gyógyturizmus címmel.
Május 6, péntek: Fesztivál megnyitó: 11 óra, a csíksomlyói déli harangszóval. Száz kézműves termelő, ezer termékének bemutatója, a székely gasztronómia bemutatkozása, Csángó Falu.
Május 7, szombat: Egész napos kulturális program, a székely gasztronómia bemutatkozása, vásár, Csángó Falu.
Május 8, vasárnap: egész napos kulturális program, a székely gasztronómia bemutatkozása, vásár, Csángó Falu, fesztiválzárás.

Támogatói belépőjegy ára: 1.000 Ft, 10 év alatti gyermekek belépése díjtalan.

Nyitva: 9:00 – 21:00
Vasárnapi zárás: 19.00 óra
Helyszín: Milenáris D épület és Park