Szárnyas idő címmel nyílik Nagy Márta keramikusművész kiállítása a Pécsi Galériában. A Pécsi Galéria teljes terét betöltő, nagyméretű kerámiainstallációk lesznek láthatók Nagy Márta keramikus, porcelántervező iparművész kiállításán.

szarnyas ido

Az április 21-én nyíló tárlat az időt helyezi fókuszába, címe: Szárnyas idő.

„Az idő néha lassan és lágyan, máskor gyorsan és durván száll – megállíthatatlanul. Olykor simogat, máskor megsebez. És mi legjobban tesszük, ha mindezt elfogadjuk, megértjük és átérezzük a létezésünk megismételhetetlen egyszeriségének gyönyörűségét.” – Nagy Márta keramikusművész kiállítását a gondolatok és tárgyak szimbiózisa, a tárgyak költészete jellemzi.

A művész három nagyméretű installációja és több kisebb, de egységes témát feldolgozó kerámiaalkotása látható a Pécsi Galériában május 22-ig. A kiállítás hűen tükrözi Nagy Márta attitűdjét, ahogyan képes nagy terekben, formákban gondolkodni.

A galéria összes falát igénybe vevő, az élet különféle stációinak megjelenését, körforgását és örök visszatérését bemutató munka eddig csak Budapesten volt látható. Emellett a pécsi közönség láthatja először a legújabb plasztikákat, amelyek az egyén és a környezet, az egyén és a másik ember kapcsolatát dolgozzák fel.

A kiállítótérben látható installációk reflektálnak az elmúlt két év nehéz időszakára, de éppúgy szólnak az emberi lét állomásairól, közelítésekről és távolodásokról, találkozásokról és elválásokról, önmagunk megismeréséről, egyszóval az életről, a jelenlétről térben és időben.

A Szárnyas idő című kiállítás április 21-én 18.00 órakor nyílik a Pécsi Galériában és május 22-ig tekinthető meg.

Részletek

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

 

Kapcsolódó cikkünk

 

 

 

Hozzászólások