Családbarát fejlesztésként gyereksarok nyílt a pécsi Cella Septichora Látogatóközpontban. Amíg a felnőttek körbejárják a világörökségi helyszíneket, a gyerekek játékos módon ismerkedhetnek a történelemmel.

Az UNESCO világörökségként is elismert ókeresztény sírkamrák megismerése kiváló közös családi program, ám ha a felnőttek hosszabb idegenvezetésen (például a 2 órás Föld alatti Pécs programon szeretnének részt venni), az már hosszú lehet a legfiatalabb korosztálynak. Erre nyújt segítséget a  Cella Septichora Látogatóközpontban kialakított gyereksarok, ahol lelkes önkéntesek gondoskodnak a kicsik felügyeletéről.

A gyereksarokban a római kultúrához és a kiállításon bemutatott leletegyütteshez kapcsolódó kreatív tevékenységekkel tölthetik idejüket kicsik és nagyok egyaránt.

Korosztály szerint mindenki megtalálhatja a kedvére valót az alábbiak közül:
• Rajzasztal színes ceruzákkal, tollakkal, kifestőkkel
• Római társasjátékok: malom, tizenkét zsoldos, 12 pontos játék
• Mágnes tábla óriás kirakó
• Memória kártya
• Puzzle
• Interaktív térkép

A tesztidőszak visszajelzései nagyon pozitívak, sokszor a helyszínek meglátogatása után a szülők is leülnek a gyerekekhez játszani.

A szolgáltatás díjmentesen igénybe vehető a meghatározott időpontokban. Augusztusban 25-én és 29-én 10 és 14 óra között lesz elérhető a felügyelet.

Forrás: Zsolnay Örökségkezelő Nkft., melynek elérhetősége: itt található.

A  Látogatóközpontról szóló korábbi cikkünk Fejlámpás séta az ókeresztény temető labirintusában címmel itt olvasható.

 

Hozzászólások