Szamóca- és palántaszezon a kecskeméti piacon – Mostanára csupa szín és illat a Kecskeméti Piaccsarnok – ahol kívül és belül a hirtelen dömpingben megjelenő szamóca, a friss szabadföldi és fóliás idényjellegű zöldségek, valamint a kiültetésre váró virág- és zöldségpalánták uralják az összképet.

A piac igazi nagy szenzációja e hétvégétől a szamóca – ugyanis a hirtelen beköszöntött extrém meleg időjárás miatt hatalmas mennyiségben és minden igényt kielégítő választékban jelent meg a szinte kivétel nélkül mindenki által kedvelt bogyós gyümölcs.

Az árak is tükrözik, hogy hirtelen tömegesen jelent meg a piacon a szabadföldi szamóca, hiszen sok helyen már azt láttuk, hogy mindössze pár nap alatt a gyümölcs elérte a tavaly tapasztalt legkedvezőbb árakat. Így a befőzni való apró szamócát pénteken délelőtt némely árusnál már ötszáz, a szép nagy nassolni valót pedig hatszázötven-hétszáz forintért is kínálták.

Ugyancsak szép felhozatalt lehet tapasztalni zöldségekből, de a szezon más sláger-növényei: a palánták is nagy választékban jelentek meg. Itt a kiültetés ideje, a palántaszezon, – így mind zöldségpalántákból, mind konyhakerti növényekből, mind pedig virágpalántákból nagy választékot találunk.

 

Képek és szöveg: Komlós József JR

 

 

Hozzászólások