A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018. május 9-én 10.00 órai kezdettel rendezte az INDÍT-LAK: Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedését célzó lakhatás és komplex szolgáltatások biztosítása a Dél-Alföldön című projekt nyitó rendezvényét.

A projekt célja a bevont hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének és önálló életvitelének elősegítése, foglalkoztathatósági esélyeik növelése lakhatáshoz való hozzáférés biztosításával és szükségleteiken alapuló szakmai szolgáltatások nyújtásával.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület az EFOP-1.1.4-16 kódszámú „Elsőként lakhatás” című pályázati felhívásra benyújtott pályázatának keretében elnyert 79,62 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósítja meg az „INDÍT-LAK: Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedését célzó lakhatás és komplex szolgáltatások biztosítása a Dél-Alföldön” című projektet.

A projekt megvalósítási ideje: 2018.05.01-2020.01.31. A fejlesztés eredményeként 16 fő hajléktalan személy lakhatási támogatása és társadalmi integrációjának elősegítése történik 18 hónapon keresztül, összesen 6048 vendégéjszaka finanszírozásával.

Az utcán élő célcsoport bevonására Kecskeméten 10 fővel és Szegeden 6 fővel kerül sor. A projektben részt vevő utcán élő személyeket komplex szolgáltatásokkal támogatja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A célcsoport-tagok egyéni szükségleteiken alapuló fejlesztését, folyamatos gondozását mentorok segítik.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat célja a projekt eredményes megvalósításával az utcán élők számának csökkentése.

 

 

Hozzászólások