Ingyenes programok a legforróbb nyári napokra a kecskeméti Agórában – Négy ingyenes kiállítás is nyílik a Hírös Agórában a KAFF égiszén belül. A legforróbb nyári napokon hűsölésre és kultúrcsemegének is alkalmas a fesztivál látogatása, melyen belül a filmvetítések és a tárlatok is térítésmentesen, igazolvány nélkül elérhetők bárki számára.

ingyenes programok

Ingyenes programok:

Szoboszlay Eszter: Ki lakik itt? miniatűr kiállításán a gyerekek apró lyukakon kukucskálhatnak be a titokzatos dobozba, ahol a kis lakókat fedezhetik fel, melyek égethető gyurmából néhány milliméteres nagyságban készített el az alkotó. A hűs aulában a szülő kényelmesen hátra dőlhet, míg a gyerekek felfedezik az installáció rengeteg lakóját.

Megtekinthető: augusztus 11-15 között a Hírös Agóra aulájában.

Menyhei Szabolcs Modern mítoszok című kiállítása minden képzeletet felülmúl. Az alkotó csapatával néhány hónapja Oscar-díjat nyert, azóta pedig már az egyik legnagyobb filmes céghez igazolták le. Szakmájában a csúcsra tört, most pedig elhozta képeit, melyeken a Star Wars, a Harry Potter, a Marvel klasszikusok, az Indiana Jones vagy épp az Inferno jelenetei köszönnek vissza, melyeket Szabi álmodott meg.

Megtekinthető: augusztus 11-19 között a Hírös Agóra aulájából nyíló Kamarateremben.

Cakó Ferenc grafikus, animációs filmrendező, festő neve régóta eggyé vált az alkotással. Futóhomoktól a rézkarcnyomatig című kiállítás alkotásai három műfajt képviselnek: rögzített homokképek, festmények és rézkarcok. A homokanimáció egyébként is a csúcsra tört az elmúlt évtizedekben, így minden generáció számára izgalmas tárlat vár a látogatókra.

Megtekinthető: augusztus 11-20 között a Hírös Agóra 104-105-ös termében.

Milorad Krstic RUBENsremBRANDT kiállítása egy hónapig velünk lesz. A cím Rembrandt és Rubens nevének összevonásából született, és a műsorozat közvetlenül Milorad Krstić Ruben Brandt, a gyűjtő című filmjének megalkotása után készült. Az alkotó úgy sorakoztat fel jelentős művészeket és műalkotásokat, varrja át őket filmes, festészeti és építészeti utalásokkal, hogy szinte elmosódnak a műfaji határok.

Megtekinthető: augusztus 11. és szeptember 11. között a Hírös Agóra 100-as termében.

Kecskeméten kellemes kikapcsolódást nyújtanak a forró nyári napokon ezek az ingyenes programok  a Hírös Agóra kiállítótermeiben.

 

Korábbi cikkünk a Hírös Agóra programjairól

 

Hozzászólások