Zöldül és megújul a Szent László körúti vásártér Kecskeméten! A nagyközönség előtt zsibiként, illetve nagybani piacként ismert vásártéren látványos változások történtek. 

vasarter

A Gokart pálya felől lévő, kb. 6.000 m2 alapterületű vásárlói parkolót felújították, ami már nagyon időszerű volt. Minden hétvégén több ezer ember használja az ingyenes parkolót, amely a fokozott igénybevétel miatt az évek során elhasználódott, kigödrösödött. A felújítás során a felületét kiegyengették, majd új murvaréteget kapott. Nem ez volt az első parkoló felújítás a vásártér életében. Néhány évvel ezelőtt a Mindszenti körút felől lévő murvával borított parkoló került felújításra és jelentős mértékben bővítésre is.

A Szent László körúti vásártér parkolóinak felújítása mellett a zöldítésre is gondolt a piac. Így a most felújított parkoló forgalom elől elzárt területén két tetszetős kis növény-sziget került kialakításra tujákkal és örökzöld cserjékkel. Ezen túlmenően több mint 100 db fa, facsemete és cserje is elültetésére került a piac több pontján.

A fásítás már decemberben elkezdődött. Először mintegy 20 db fát telepítettek a parkoló területén az „Ültess fát! Tegyük zöldebbé Kecskemétet!” program keretén belül. Ez a Kecskeméti TERMOSTAR Hőszolgáltató Kft. és a 10 Millió Fa – Kecskemét Egyesület jóvoltából valósult meg, Lévai Jánosné képviselő asszony közreműködésével.

A faültetés tavasszal folytatódott, ahol a 10 Millió Fa – Kecskemét Egyesület, valamint a kecskeméti piac dolgozói, továbbá önkéntesek vettek részt a város egyik legnépszerűbb, rendszeresen látogatott piacterének parkosításában.

A múlt hétvégi újranyitáskor a kecskeméti Szent László körúti vásártér már kulturált, rendezett, zöld növényzettel díszített parkolóval várta a lelkes kincsvadászokat.

 

Kecskeméti Piac

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások