A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér Női Extra Ligás asztalitenisz csapata a nemrégiben Budapesten megrendezett mérkőzésein mindhárom ellenfelével szemben szép eredményeket ért el. Egységben az erő!

Hosszabb szünet után álltak asztalhoz újból az asztaliteniszezők 2021. április 9-11-én a Budapesten rendezett női Extra Liga fordulókban. Az elmúlt időszak nehéz feladat elé állította a sportot, a versenyzőket és a klubokat egyaránt. A normál hétköznapokhoz képest teljesen más formában kellett készülni és helytállni az éppen soron következő feladatokban. Az asztalitenisz szövetség döntésének értelmében a csapatok zárt kapuk mögött, egy időben csak két csapat jelenlétében folytathatták a bajnokságot.

A kecskeméti lányoknak a pénteki nyitófordulóban a Kiskunmajsai AC volt az ellenfele, akiket ősszel a vártnál kicsit nehezebben ugyan, de sikerült legyőzni. Ennek tudatában nagy összpontosítással álltak asztalhoz a sparisok. A mérkőzés és a téthelyzetben történő meccsjáték döcögősen indult, sőt a párosok csatáját a kiskunmajsaiak meg is nyerték.

Az egyéni mérkőzésekre még nagyobb fokozatra kellett kapcsolni ahhoz, hogy belelendüljünk a játékba. A Ciurcui Melinda, Radonjic-Mojsilov Aleksandra, Füle Kata, Drabant Anita összeállítású csapat meccsről meccsre egyre jobban elkapta a fonalat, és a továbbiakban már csak egy mérkőzést engedélyezve az ellenfélnek magabiztosnak mondható 6:2-es győzelemmel sikerült elkezdeni a hétvégi menetelést.

Győztesek: Ciurcui 3, Radonjic-Mojsilov 2, Füle 1, az ellenféltől az Ambrus-Tanács páros, Ambrus 1

Szombaton a Női AC Nyíregyháza alakulata volt a Spartacus ellenfele, akik fiatal lendületes csapattal rendelkeznek, de papíron itt is a Kecskemét csapata volt az esélyes. Az előző napról sikerült a lendületünket megtartani és az elejétől kézben tartva a mérkőzést lépésről lépésre haladva gyűjtöttük be a győzelmeinket. A meccseken belüli játék biztató volt, és egyre javuló tendencia mutatkozott. Ennek köszönhetően a nyírségi alakulatnak egy egyéni mérkőzést sikerült nyernie, amivel egy sima 6:1-es győzelmet könyvelhettünk el.
Győztesek: Füle-Ciurcui páros, Radonjic-Mojsilov 2, Ciurcui 2, Drabant 1

Vasárnapra maradt az igazi rangadó a Spari számára a Szekszárd AC I. ellen, akikkel szemben az őszi fordulóban is hatalmas párharc alakult ki. Akkor sikerült egy igazán végletekig kiélezett, szoros mérkőzésen 6:4 arányban nyerni. A két csapat hasonló játékerőt képvisel, ezért minden egyes apró részletnek óriási jelentősége volt ezen a mérkőzésen.

A csapatok a tét súlyát érezve nagy elszántsággal készültek már a bemelegítés alatt is, majd a mérkőzésen is fokozottan lehetett érezni, hogy mindkét oldal nagyon bizonyítani akar. Az ellenfélnél a válogatott Harasztovich mellett két szerb játékos is szerepelt Vejnovic és Maksuti személyében.

A párosok küzdelmében a szekszárdiak repülő rajtot vettek, és sima 3:0 arányú győzelemmel jelezték, hogy ők bizony revansot vesznek most az őszi fiaskójuk miatt. Az egyéni meccsekre hatalmas taktikai küzdelmek alakultak ki, szoros fej-fej melletti eredmények mutatták, hogy rangadóhoz méltóan háromesélyes mérkőzésen fog eldőlni a bajnoki pontok sorsa.

A kecskemétiek egymást biztatva és nagyon fegyelmezetten, a taktikákat betartva gyűjtötték a pontokat, szetteket, meccseket. Sorra sikerült az ellenfél fölé kerekedni szinte minden mérkőzésen. Mi egyre nagyobb önbizalmat kaptunk, a szekszárdiak pedig egyre frusztráltabbak lettek. Lányaink a fontos pillanatokban jobban, higgadtabban, taktikusabban játszottak. Ennek meg is lett a gyümölcse, mert a soron következő hét egyéni mérkőzésből hatot sikerült megnyernünk.

A vége így egy nagyon értékes 6:2-es győzelem lett, amivel az alapszakasz első három helyében végezhetünk, és biztosítottnak látszik a Final Four-os szereplés a rájátszásban. Egységben a siker!

Győztesek: Füle 2, Ciurcui 2, Radonjic-Mojsilov 2, az ellenféltől Maksuti-Harasztovich páros, Maksuti 1

egysegben

Szabó Krisztián edző: Sok nehézség akadályozott bennünket a felkészülésben. Ilyen hosszú idő után nehéz felvenni a fordulatot, de sikerült fokozatosan napról napra egyre jobb formát mutatni. Csapatunk minden tagja hozzájárult a hétvégi sikerekhez, ami mutatja, hogy igazán az egységünkben van az erőnk.

A bajnokság folytatása május végén lesz, a Final Four pedig június 12-13-án, ahol reményeink szerint szerepelni fogunk. Gratulálok a lányoknak a hétvégi teljesítményhez, szép munka volt. Itt említeném meg, hogy külön öröm volt, hogy sikerült összehozni a facebookon egy élő bejelentkezést a mérkőzésekről. Így a zárt kapus meccsek ellenére sokan követni tudták interneten keresztül a küzdelmeinket.  A visszajelzések alapján rengetegen örültek, hogy legalább így nézni és követni tudták az eseményt.

 

Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér

 

Kapcsolódó korábbi cikkünk

 

Hozzászólások