A Müpa házhoz viszi a nyarat – online könnyűzenei fesztivállal indul a Müpa Home júniusi adása. A Hey, June! a Müpa egyik olyan koncertsorozata, amely már a kezdetek óta biztos pontja az intézmény programjának.

hej june

Ez idén sem lesz másként, bár ezúttal a megszokottól kissé eltérő módon érkezik meg a nyár a Müpába.

Június 3. és 17. között a Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home speciális Hey, June! kiadása az elmúlt évek legizgalmasabb magyar könnyűzenei koncertjeiből válogat, így hozva el a nyarat virtuálisan a Müpába és a rajongók otthonába is.

2005 óta minden júniusban a Fesztivál Színház és a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán indul el a nyár az ország legismertebb könnyűzenei előadóival, akik kifejezetten erre az alkalomra megálmodott műsorral készülnek.

A Hey, June! idén nyáron is kivételes koncertekkel készült a sorrendben tizenhatodik sorozatára, ám a rendkívüli körülmények miatt idén másként zajlik.

A Müpa online közvetítéssorozata, a Müpa Home ugyanis június első felében egy különleges Hey, June! kiadással jelentkezik majd, ahol június 3. és 17. között az elmúlt évek legizgalmasabb könnyűzenei koncertjeit élhetik át a nézők, estéről estére. Érdemes lesz tehát a képernyők elé ülni, akár a teraszon, akár a kertben, és egy pohár fröccsel a kézben élvezni a korai nyarat.

Az idei virtuális Hey, June! fesztivált rögtön egy nagyágyú indítja.

Tátrai Band – (fotó: Posztos János)

Június 3-án a legendás Tátrai Band 2018-as koncertjét nézhetik újra a rajongók. A telt házas hangversenyteremben a jól ismert slágerek mellett néhány különleges zenei csemege is terítékre került.

hej june

The Life of Mork – (fotó: Kotschy Gábor)

Rögtön utánuk Zentai Márk és csapatának audiovizuális hullámvasútjára szállhatunk fel. A tavalyi Life of Mörk koncert a zenei élmény mellett a szemet is elkápráztatta az erre az alkalomra készült egyedi vizuállal.

Szabó Benedek és a Galaxisok – (fotó: Posztos János)

Szabó Benedek és a Galaxisok Müpás szereplése óta három lemezen is bizonyította, hogy nem hiába választották A legszebb éveink című albumukat 2015 legjobb magyar korongjának.

hej june

Margaret Island – (fotó: Csibi Szilvia)

Június 6-án persze nemcsak ezért lesz érdemes újranézni a 2016-os koncertet, hiszen aki aznap este leül a képernyő elé, garantáltan egy másik bolygón fogja érezni magát. Igazi mérföldkő volt a Margaret Island életében, amikor tavaly év elején, első hangversenytermi koncertjükön több mint 1300 ember hallgatta ámulatba esve Lábas Viki csodás hangját.

Elefánt zenekar – (fotó: Posztos János)

Aki akkor lemaradt a varázslatról, az június 10-én bepótolhatja a Müpa Home segítségével. Igazán egyedi élmény volt az Elefánt zenekar 2018-as koncertje is: a pörgősebb ütemek egymást váltották a meditatív lassúsággal.

Zenéjüket szavakkal leírni egyszerűen lehetetlen; ezt a koncertet hallani – és látni – kell.

Szeder – (fotó: Posztos János)

A játékos, francia sanzont csempészi az otthonokba Szeder, akinek humora, szókimondó, őszinte szövegei szórakoztató belső utazást kínálnak saját világába. Egy olyan különös univerzumba, ahol croissant-ból van a félhold és kávéscsészében rajzolódik ki a Tejút.

Magashegyi Underground Holdfenyvaros (fotó: Kotschy Gábor)

Ezt a formabontó Hey, June! fesztivált pedig mi sem zárhatná méltóbban, mint egy formabontó koncert. A Bocskor Bíborka vezette Magashegyi Underground akusztikus irodalmi utazásra invitál Holdfényvárosba, ahol kifejezetten erre az estére készült szövegek foglalják keretbe a Fesztivál Színház hangulatához alkalmazott dalokat.

Akinek tehát hiányzik a kötetlen fesztiválhangulat, az június 3. és 17. között mindenképp kapcsoljon a Müpa Home-ra, mert ezúttal házhoz visszük a nyarat.

A Müpa Home online közvetítései továbbra is a Müpa hivatalos Facebook oldalán, YouTube csatornáján érhető el.

A Hey, June! fesztiválról bővebben ITT olvashatnak.

 

 

Korábbi hasonó cikkünk:

Elindult a jegyértékesítés a MÜPA jövő évadbeli koncertjeire

 

 

Hozzászólások