Hétvégén rendezték meg a 2018. évi asztalitenisz Újonc Top24 Bajnokságot Budapesten. Az év legnehezebb versenyén az ország 24 legjobb játékosa vehetett részt, ahol Polónyi Nóra, a Kecskeméti Spartacus ifjú tehetsége is asztalhoz állt. 

A két napos megmérettetésen, szombaton rendezték a csoport küzdelmeket, ami eldöntötte, hogy a játékosok az „A-,B – vagy C8”-ban jutnak tovább. A kecskeméti versenyzőt igen nehéz csoportba sorsolták, de Nóri – fiatal kora ellenére – rutinosan, határozottan játszotta a mérkőzéseit. Az öt mérkőzéséből három győzelem született, amivel esélye volt bejutni még az „A” jelű legjobb nyolcas mezőnybe is.

A későbbi mérkőzések alakulása érdekes számolgatásokat eredményezett a versenybíróknak. A szerencse nem kedvezett játékosunknak, így a „B” nyolcasban folytatódhatott Polónyi versenye. A verseny nehézségét mutatta, hogy a ranglista második és negyedik helyezettje is csak a „B” nyolcasba jutott, ezzel nehéz feladat elé állítva az ott versengőket. A vasárnapi meccsek döntöttek a végső helyezések kialakításában, ahol a Sparis játékos két győzelem mellett öt vereséget gyűjtött be, ezzel megszerezve a 15. helyet.

Szabó Krisztián edző:

Ez is kiemelkedő teljesítménynek mondható Nóri részéről, mivel a 11 éves kecskeméti asztaliteniszező a 13 évesekkel vette fel a harcot. Nagyon biztató játékot és versenyzést tapasztaltunk Polónyitól, amire bizakodva építünk a jövőben is. Játékosunk 2018. évi teljesítményének köszönhetően meghívást kapott a szövetségi kapitánytól a januárban megrendezendő Joola Újonc Nemzetközi Versenyre.

 

 

Hozzászólások