A következő levelet Rétközberencs község polgármestere, Zborai Tiborné írta, vagy inkább kiáltotta bele a világba. Segítségkérés ez, és más módja nem volt, csak a remény, hogy kétségbeesett sóhaját a Facebook népe olyan hangosan visszhangozza, mely eljuttatja azt a hivatalos és a civil segítők, adakozók fülébe. Rétközberencs község Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Kisvárdai járásban, a Rétköz keleti részén, Kisvárdától 10 km-re található.

Kedves Barátaim, Ismerőseim! Kérlek benneteket, hogy minél többen osszátok meg alábbi soraimat, hogy minél több emberhez eljusson segítségkérésem! Óriási vihar csapott le községünkre múlt hét csütörtökön, valódi katasztrófahelyzetet okozva. A baj és a kár nem kevés: minden önkormányzati épületünk és 289 ház károsodott. Több mint 10 család hajléka lakhatatlanná vált, tetőszerkezetek, falak, tűzfalak omlottak le, leszakadtak a mennyezetek, beáztak a helyiségek, járművek, melléképületek rongálódtak meg, a termések 90%-a tönkrement.

A katasztrófavédelemnek 92 esetben kellett azonnal beavatkoznia, a többi munkálatokat az önkormányzat dolgozói végzik, folyik a romeltakarítás. Sajnos, hiába várunk a segítségre! Az egész országból érkező hivatásos- és önkéntes tűzoltókon, a Kisvárdai Járási Hivatalon kívül senki nem segített, nem érdeklődött a sorsunkról. Tudom, hogy sok helyen nagy a baj, de mi valahogy mindenből kimaradtunk. A híradások, a sajtó meg sem említ bennünket. Pedig ez az igazi katasztrófahelyzet!!!

Községünk lakóinak nagy része hátrányos helyzetű, napról napra élnek, biztosítással nem rendelkeznek. Az eddig is rossz állapotban lévő házak most teljesen tönkrementek, kilátástalan helyzetben vagyunk. Csak a Jóisten és a Jószándékú Emberek segítségére, valamint saját magunkra számíthatunk!

SOS SEGÍTSÉGET KÉRÜNK! Szükségünk van az alábbi anyagokra: cserép, pala, hullámpala, lemez, faanyag, falazóanyagok, szilikát, tégla, cement, mész, gipszkarton, nád stb. Szükség lenne szakemberekre is: ács, tetőfedő, kőműves, villanyszerelő, stb. Bármilyen használt, feleslegessé váló anyagnak, bármilyen kis segítségnek örülünk és megköszönjük.

Várjuk vállalkozók, forgalmazók, gyártók segítségét is a fenti anyagokban. Ha ebben a nehéz világban valaki anyagi segítséget is tud nyújtani, akkor kérem, hogy az OTP 11744034-15442923 számlaszámra „támogatás” közleménnyel tegye meg. A befolyt adományokat külön kezeljük, és a leginkább rászoruló, katasztrófahelyzetben lévő családokhoz fogjuk eljuttatni.

Előre is köszönöm a segítséget 1200 lakos nevében! Zborai Tiborné, RÉTKÖZBERENCS község polgármestere (06-20/2039095)

Itt van hát az alkalom, amikor nem csak beszélni kell, nem like-olni vagy kicsi szívecskéket tenni mondanivalónk mellé! A jóindulat, segítőkészség, sajnálat, az emberszeretet és a szolidaritás tettekben kell, hogy megnyilvánuljon! Segítsünk valamilyen módon! Nagy a baj!

Elérhetőségek:
Cím: 4525 Rétközberencs, Fő u. 33.
Telefon: (06-45) 462-110
e-mail:onkormanyzat@retkozberencs.hu
Weblap: www.retkozberencs.hu

 

 

Hozzászólások