Több kockázat, nagyobb szabadság – Alkalmazottból vállalkozóvá válni teljes életmódváltást jelent. Sokan tervezik, hogy kilépnek az alkalmazotti lét mókuskerekéből, és saját vállalkozást indítanak. Az, hogy egy saját üzleti projektbe fognak, egyszerre jár nagy szabadsággal és sok kockázattal. A bizonytalanságot növeli, hogy vállalkozni teljesen más életformát jelent, mint alkalmazottként dolgozni, és a rutin nem szerezhető meg egyik napról a másikra.

De végre itt egy jó kézikönyv arról, hogyan lehet ezt jól csinálni. Dallos Zoltán, az Alkalmazottból Vállalkozó könyv szerzője első kötetében a vállalkozóvá válás kihívásait veszi sorra. Ő maga három éve vállalkozó, és amellett, hogy saját marketingügynökségét vezeti, előadásokat és workshopokat tart, fiatal vállalkozókat is mentorál. Saját bőrén tapasztalta meg a vállalkozói lét hullámhegyeit és -völgyeit, és azzal is tisztában van, milyen egyetemes dilemmákkal küzdenek a kezdő vállalkozók és a vállalkozásindítást fontolgatók.

Könyvében nemcsak válaszokat ad ezekre az egyetemes dilemmákra, de – részben saját történetéből kiindulva – végigveszi a kezdő vállalkozókat érintő kérdéseket: hasznos támpontokat nyújt a személyes márka építéséhez, stratégiákat a kudarckezeléshez, gyakorlati tanácsokat a kapcsolatépítéshez, és még ahhoz is tippekkel szolgál, hogy vállalkozóként hogyan tartsuk a fókuszt a hétköznapok sodrása közepette, és hogyan alakítsunk ki proaktív szokásokat. Ír a 21. század új trendjeiről, mint amilyen a helyfüggetlen életmód vagy a szabadúszókból összeálló csapat.

Vállalkozni nem sétagalopp. Éppen hogy nagy kockázattal jár – ha nem jól megy az üzlet, nincs elég bevétel; ha egy fontos feladatra nem jut idő, szétesik a rendszer. Mégis – ahogy a szerző is hangsúlyozza –, egyetlen más életforma sem kínál ekkora szabadságot abban, hogy megvalósítsuk az elképzeléseinket, és olyan életformát alakítsunk ki magunknak, amiért lelkesen kelünk fel minden reggel, és még a hétfőnek is energiával telten vágunk neki.

További információ:

Alkalmazottból Vállalkozó KÖNYV – Dallos Zoltán

Home


Telefon: +36 30 490 2431

 

 

Hozzászólások