Hagyományos költészet és kísérleti kortárs zene április 11-én a Művészetek Palotájában. A költészet napján William Shakespeare ma is aktuális, inspiráló szonettjei kerülnek fókuszba.


A W. H. formáció Márkos Albert csellista-zeneszerző kezdeményezésére alakult azzal a céllal, hogy aktuális zenei környezetbe helyezze William Shakespeare szonettjeit és dalait. A megnevezés egy monogramot takar. Közismert, hogy a nyomtatásban megjelent szonettjeit Shakespeare Mr. W. H.-nak ajánlotta. A titokzatos személy kiléte – akárcsak a szonettek tartalma – mindmáig viták tárgyát képezi, de az biztos, hogy ebben a formációban a versek ennek megfelelően titokzatos és izgalmas zenei köntöst kaptak.

Shakespeare szonettjeinek központi témája a szerelem és mindaz, ami ezzel jár. A W. H. formáció ezeket a közel félévezredes remekműveket a mai kor emberének füléhez és szeméhez igazítja. Április 11-én a Művészetek Palotájában az állandó tagok – Gryllus Samu, Márkos Albert, Sena és G. Szabó Hunor – mellé számos vendégzenész és Ónodi Eszter is csatlakozik, valamint egy különleges vetítés is erősíteni fogja az elhangzó művek mondanivalóját.

A Tünet Együttes és a Laokoon Film pedig bemutatja a Gyászfilm című táncfilmet is. Szonettek és dalok angolul és magyarul, akusztikus és elektronikus hangszerkísérettel – a költészet napján. 


Literárium extra – A költészet napja

W. H. – Shakespeare-szonettek és -dalok

Művészetek Palotája – Fesztivál Színház, 2014.04.11. 20:00

Közreműködik: Sena Dagadu – ének, Márkos Albert – cselló, Gryllus Samu – basszusgitár, G. Szabó Hunor – dob, Kardos Vera – hegedű, Zságer-Varga Ákos – billentyű, Fenyvesi Márton – gitár, Ajtai Péter – nagybőgő, Varga Vince – vetítés, valamint Ónodi Eszter. Az előadás rendezője: Keszég László.

A rendezvény a facebookon 

A programról a Művészetek Palotája honlapján

2014. április 9.

Hozzászólások