A tízéves Mia élete fenekestül felfordul, miután a családja úgy dönt, elhagyják Londont, és egy oroszlánfarmon kezdenek dolgozni Afrikában. Amikor megszületik Charlie, a gyönyörű fehér oroszlán, a kislány újra rátalál a boldogságra, és különleges barátságot köt az állatkölyökkel.

Miután azonban Charlie betölti harmadik évét, Mia élete újra a feje tetejére áll, a kislány ugyanis rábukkan a nyugtalanító titokra, amelyet az édesapja megpróbált elrejteni előle. Miát a hatalmába keríti a félelem, hogy Charlie-nak baja eshet, ezért inkább megszökik vele. A két barát hihetetlen kalandra indul a dél-afrikai szavannán, hogy találjanak egy helyet, ahol az oroszlán szabadon élheti az életét.

TÉNYEK A FORGATÁSRÓL

A filmet három éven keresztül forgatták, így az alkotók végigkövethették Mia és a fehér oroszlán felcseperedését.

A forgatás során 6 oroszlán nőtt fel együtt, többek között Thor, aki Charlie-t alakítja, rajta kívül pedig volt még egy hím és 4 nőstény oroszlán.

Kevin Richardson, az Oroszlánsuttogó néven ismert szakértő felügyelte az egész forgatást, az emberek és oroszlánok közötti interakciókat, ő gondoskodott róla, hogy mindkét fél biztonságban legyen, és mindenki igényei tiszteletben legyenek tartva.

A forgatás után a 6 oroszlán együtt maradt, és a stáb által finanszírozott alapnak hála, Kevin Richardson birtokában élhetnek békében.

A biztonság kedvéért csak 3 ember léphetett interakcióba az oroszlánokkal: Daniah, Ryan és Kevin Richardson.

STÁBLISTA

Rendezte:
Gilles de Maistre

Főszereplők:
Daniah De Villiers
Mélanie Laurent
Langley Kirkwood
Ryan Mac Lennan

Eredeti ötlet:
Prune de Maistre és Gilles de Maistre

Forgatókönyv:
Prune de Maistre and William Davies

Szakértő:
Kevin Richardson

Magyarországi bemutató: 2019. április 18.

 

 

Forrás: Big Bang Media

 

Hozzászólások