A Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége művészeti alkotó pályázatot hirdet a ritka betegséggel élők számára „Ritka Szépségek Gyűjteménye 2015” címmel.

customLogo

 

A pályázat célja:

A WHO által a Ritka Betegségek Napjának nyilvánított február utolsó napjához kapcsolódó 2015. évi Ritka Betegségek Világnapja keretében megrendezendő kiállítás anyagának az összegyűjtése, mely a ritka betegségekkel élők művészeti tevékenységét mutatja be a nagyközönségnek és sorstársaiknak.

Témai és technikai megkötés nincs!

Várjuk a ritka betegséggel élők életéhez kapcsolódó témában született rajzokat, festményeket, kerámiákat, plasztikákat és minden más alkotást, szabadon választott technikai megoldással.
Bármilyen témában várjuk az alkotásokat.
Korhatár nincs!

Méreti megkötés: maximálisan 40 x 50 cm-es képméret és 50 x 50 x 50 cm-es szoborméret

EGY ALKOTÓTÓL EGY MŰVET ÁLL MÓDUNKBAN ELFOGADNI!!!

Ez alól nem képez kivételt az sem, ha több, teljesen eltérő műfajú alkotást ad be a pályázatra!!! Ebben az esetben a szervezők választják ki azt az EGYET, amelyet pályaműnek tekintenek!
Pályázati feltétel:

Olyan ritka betegséggel élő alkotók munkáit várjuk, akiknek betegsége megfelel a „ritka betegség” általánosan elfogadott meghatározásának, azaz előfordulási aránya
kisebb az 1/2000-nél. (További támpontok találhatók a www.rirosz.hu és a www.orpha.net oldalakon.) Nem csak a tagszervezetek tagjai pályázhatnak!

Minden ritka betegséggel élő alkotó részvételét örömmel fogadjuk.
A pályázat kiírói fenntartják a jogot a pályázati adatlap alapján történő felülbírálatra és a lehetőséget arra, hogy amennyiben az alkotó nem felel meg a „ritka” kritériumnak, pályázatát
visszautasítsák.

Élet a Ba-bauhausban

Képeslap Doszkocs Zsuzsa (légzésbénult festőművésznő) két képével, melyek egy korábbi kiállításon díjat is nyertek.

 

A pályaműveket a következő címre és névre várjuk:
POSTÁN:
Cri Du Chat Baráti Társaság – Bencsikné Mayer Mónika
1046 Budapest, Külső-Szilágyi út 8. I/2.

SZEMÉLYESEN LEADHATÓ – előzetes egyeztetés után! :
RIROSZ/MWSZT 1091 Budapest, Üllői út 119. 3. em. 49. (a Nagyvárad téri metrómegállónál)

Az átvétellel kapcsolatban Pataki Anitát kereshetik a +36 20 412 2406 telefonszámon illetve a anita@williams.org.hu e-mail címen.

Pályázati adatlap innen is letölthető:

ritka_szepsegek2015_palyazati_adatlap