A Bohém Ragtime Jazz Band – az Év jazzegyüttese, korábban eMeRTon-díjas kecskeméti zenekar – rendhagyó, nagyszabású  gálaesttel ünnepli 30. születésnapját 2015. február 26-án 19.30 órakor Budapesten, a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében.

bohem30_plakat

A színpadi műbe hajló zenés időutazás sztárvendége a világszerte ismert mezzoszoprán, Vizin Viktória, aki többek között a New York-i Metropolitan, Carnegie Hall, a londoni Covent Garden színpadán aratott sikerei után ezúttal nem operaénekesként, de nem is jazzénekesként, hanem a végzet asszonyaként lesz az est középpontjában.

bohem30_viki

A gálaest címe ugyanis La femme fatale (A végzet asszonya), s az örökérvényű karakter ezernyi árnyalatát Vizin az első részben magyar, a műsor második felében amerikai swingszámok segítségével mutatja meg. A férfi szerepében Ódor Kristóf színész lesz színpadon, s a Bohémek 30 évére való tekintettel harminc swingtáncos teremti meg a ’30-as, ’40-es évek Budapestjének orfeumi hangulatát.

bohem30_femmefatale

A műsorból nem maradhatnak ki a mindenki által végzet asszonyaként ismert Karády Katalin slágerei, de más régi magyar filmslágerek és a legjobb amerikai swingszámok (Gershwin, Ellington, Fats Waller, Irving Berlin szerzeményei) is felcsendülnek majd a koncerten.

Hozzászólások