Második alkalommal rendezi meg a Magyar Kamarazenekar a „Fővárosi Palotakoncertek” hangversenysorozatot. Ennek keretén belül az Együttes Budapest patinás palotáiban ad koncerteket az épületek miliőjének megfelelő műsorral, egyúttal megismerteti a közönséggel az épületek történetét, érdekességeit.

A Stefánia, a Károlyi és a Festetics Palota után 2018-2019 során újabb öt helyszínre kalauzolja el a Zenekar az érdeklődőket. A II. Fővárosi Palotakoncertek nyitóhangversenyére a Benczúr Ház Dísztermében, a különleges és tragikus történetű, gyilkosságokról és öngyilkosságokról híres Egyedi család egykori palotájában kerül sor. A koncertmester Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész.

A műsoron elhangzik:

Liszt F.: II. Rapszódia
Dvorak: E-dúr szerenád Op. 22. (I. tétel)
Grieg: Holberg szvit
——————————
Brahms: II. magyar tánc
Brahms VI. magyar tánc
Tschaikovsky: Vonósszerenád Op. 48.
Bartók Béla: Román népi táncok

A Magyar Kamarazenekar tagjai a hazai, élvonalbeli komolyzenei élet jeles képviselői. Az Együttest mind Magyarországon, mind nemzetközi téren nagy elismerés övezi, a magyar és külföldi rangos fesztiválok, koncerttermek rendszeres fellépője. Világhírű magyar és külföldi szólistákkal dolgozik együtt, többek között a Kossuth-díjas Baráti Kristóffal, a moszkvai Paganini versenyen győztes, virtuóz hegedűművésszel, a Kossuth-díjas Bogányi Gergely zongoraművésszel, vagy Mischa Maisky világhírű csellóművésszel.

A Zenekar repertoárjában fellelhető a klasszikus zene- és operairodalom jelentős része, de egyéb zenei műfajokban is otthonosan mozog. A Magyar Kamarazenekar alapítója, vezetője és koncertmestere Bánfalvi Béla Liszt-díjas hegedűművész. Korábban az Állami Hangversenyzenekar és a Budapesti Vonósok koncertmestere volt, valamint tagja volt a világhírű Bartók Vonósnégyesnek. Együtteseivel bejárta a világot, közel ötven lemeze jelent meg. Munkásságáért a Liszt Ferenc-díj mellett többek között Bartók-Pásztory-díjjal és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

II. Fővárosi Palotakoncertek – Nyitóhangverseny
Időpont: 2018. november 9. péntek, 19 óra
Helyszín: Benczúr Ház (volt Egyedi Palota) – Díszterem 
(1068 Budapest, Benczúr u. 27.)

Jegyek kaphatók a Jegy.hu jegyiroda országos hálózatában 3500 Ft-os egységáron.

Forrás: Magyar Kamarazenekar