Az Alapítvány a ’48-as Hősökért és a Kecskeméti Katona József Múzeum rajzpályázatot hirdet az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának a tiszteletére óvodásoknak és diákok részére 18 éves korig. Várják a külhoni magyar pályázók jelentkezését is. A pályaművek bemutathatják a szabadságharc eseményeit, történelmi alakjait, és azt, hogy mit jelent ma számunkra a szabadság.

Az alkotások szabadon választott technikával készülhetnek. Az alkotásokat A4-es, illetve A3-as méretben kérik beadni. A pályamunkák hátoldalán kérik feltüntetni a pályázó nevét, életkorát, lakcímét, a kép címét és a technikáját. Ha iskolán keresztül pályáznak, az osztály és a felkészítő tanár nevét is kérik feltüntetni.

Korcsoportok: 5 – 6 év, 7 – 8 év, 9 – 10 év, 11 – 14 év, 15 – 16 év. A beadott munkákat zsűri értékeli és díjazza. Beadási határidő március 8., szerda. A pályamunkákat az alábbi címre várják: 6000 Kecskemét, Szabadság tér 5. VI. emelet, 32.

A kiállítás megnyitója és a pályázat eredményhirdetése ​2017. ​március 15-én lesz a Cifrapalotában​ (Kecskemét, Rákóczi út 1.)​

 

 

Hozzászólások