Jótékonysági gyűjtés a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon – Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület jótékonysági gyűjtést rendez a BKM-i Pedagógiai Szakszolgálat Kecskeméti tagintézményének munkáját segítő NOÉMA Alapítvány részére Kecskemét és térsége gyermekei korai fejlesztésének támogatására.

jotekonysagi gyujtes

2022. november 17-én, csütörtökön 13.00 órától Aranyhomok Portéka Vásárt tart jótékonysági gyűjtéssel kiegészítve az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület. Az esemény helyszíne a Kecskeméti Tanyai Termék Piac, Kecskemét Főterén a Tér a térben. A gyűjtés bevételét a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kecskeméti tagintézményének munkáját segítő NOÉMA Alapítvány részére ajánlják fel Kecskemét és térsége gyermekeinek korai fejlesztésének támogatására.

Ezúttal is a már megszokott helyen és időben, a Tér a térben csütörtökön 13.00 órától várják vásárlóikat a Kecskeméti Tanyai Termék Piac termelői az Aranyhomok Portéka Vásár kézműveseivel kiegészülve. A zöldségeken, gyümölcsökön, kistermelői élelmiszereken kívül megtalálhatják még a kerámiákat, ajándéktárgyakat, mézeskalácsokat, natúrkozmetikumokat, szappanokat, késeket és textil termékeket. A fenti időponttól a gyermekeket is várják, ugyanis mézeskalácsot díszíthetnek és Mikulást készíthetnek a kézművesek segítségével.

Jótékonysági gyűjtés

A Tanyai Termék Piac nemcsak kézművesekkel egészül ki, hanem advent közeledtével az Aranyhomok Egyesület egy nemes célt is támogatni fog, ugyanis a NOÉMA Alapítvány részére gyűjtenek pénzadományt. Az Alapítvány legfőbb célja a Bács-Kiskun Megyei Pedagógiai Szakszolgálatnál Kecskemét és térségéből ellátott gyermekek színvonalas vizsgálatának, fejlesztésének, gondozásának és terápiájának támogatása. Az Alapítvány elősegíti a szolgáltatásokhoz való hozzáférést, a tárgyi feltételek javítását, korszerű diagnosztikai és terápiás eszközök beszerzését, belső szakmai műhely létrehozását. A jótékonysági gyűjtéssel a Szakszolgálat feladatai közül a korai fejlesztést tudják támogatni többféle módon.

A Tanyai Termék Piac gazdái által felajánlott alapanyagokból főzött babgulyás megvásárlásával hozzájárulhatnak az Alapítvány munkájához. A babgulyást „Az év kecskeméti helyi termék piac gazdája” cím idei évi birtokosa, Jóriné Gyuris Ágnes fogja főzni. A babgulyás támogató jeggyel 1.000,- Ft-ba kerül majd, amely 14.00 órára készül el.

Ezen kívül Disztl Gábor bioborából készült forralt bor megvásárlásával is lehetőség nyílik az adományozásra. Továbbá a helyszínen kihelyezett adománygyűjtő dobozba is szeretettel várják a nagylelkű felajánlásokat. Az esemény célja a helyben megtermelt élelmiszerek népszerűsítése is. Ezek az élelmiszerek biztonságos, nyomon követhető, magas minőséget képviselnek. Az eladók hétről-hétre várják Önöket csütörtökönként a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon immár 9 éve.

Jöjjenek, álljanak a nemes ügy mellé, egyenek, igyanak egy jót, és időben kezdjenek el készülődni a karácsonyra! Támogassák a kézműves ipart, a helyi gazdákat, és ajándékozzanak igazi finomságokat, kuriózumokat a tucattermékek helyett!

Ezúttal is éltessük a helyit, éltessük az igazit!

Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület

www.aranyhomok.hu
www.facebook.com/akegyesulet
www.facebook.com/HaztajitAzAsztalra
www.aranyhomok-porteka.hu – a térség ajándéka

 

Kapcsolódó cikkünk:

Népszerű Őszi Helyi Termék Ünnep Kecskeméten

 

Hozzászólások