„…Persze egy akármilyen járókelő az én rózsámra is azt mondhatná, hogy ugyanolyan, mint ti. Holott az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem. Mert ő az, akire burát tettem. Mert ő az, akit szélfogó mögött óvtam. Mert róla öldöstem le a hernyókat (kivéve azt a kettőt-hármat, a lepkék miatt). Mert őt hallottam panaszkodni meg dicsekedni, sőt néha hallgatni is. Mert ő az én rózsám.” (Antoine de Saint-Exupery)Számtalan
fajtával büszkélkedhet a nemes növény, mely határtalan népszerűséget
vívott ki magának minden kultúrában. A rózsa az emberiség egész
történelmét végigkíséri, egyetlen más virág sem ihlette meg oly sokszor a
művészeket, mint a rózsa. A magyar népi kultúrában is rendre megjelenik
a rózsa motívuma, mint az életvágy és a szerelem jelképe.
A Rózsakunyhó Alkotóműhely és a „120 éves a szőregi rózsatő kezdeményezés” “…Mert ő az én rózsám” címmel fotópályázatot hirdet.

Rózsakedvelők és fotózni szeretők: ne csak magatoknak örökítsétek meg a nyár rózsáit, osszátok meg velünk, is, pályázzatok! Nem csak szép emlék lehet az a bizonyos fotó, de most díjazzuk is.
Rózsás fotókat várunk pályázatunkra, olyan képeket, amelyek izgalmasan mutatják be a rózsát. Több kategóriát is meghirdetünk, hogy ezzel is inspiráljunk alkotásra! Szívesen látunk kreatív alkotásokat a rózsáról, mint szimbólumról, rózsacsodákról, rózsaablakról… szárnyaljon a fantáziátok, mutassátok meg, milyen a Ti rózsátok!
Kategóriák:

  • Rózsa, az örök virág
  • Rózsakertben
  • Rózsa a konyhában


A pályázatot a rózsavirágzásra időzítettük, érdemes ellátogatni rózsakertekbe, virágkarneválokra és -fesztiválokra vagy a rózsák hazájába, Szőregre.

A pályázat időtartama: 2014. május 20.– 2014. július 10.

E-mail cím: rozsapalyazat2014@gmail.com  tárgy: pályázat

A pályázati űrlap ide kattintva letölthető.

A zsűrizés eredményét 2014. július utolsó hetében tesszük közzé a www.rozsakunyho.hu oldalon, valamint a facebook oldalunkon. A fotókból kiállítást is rendezünk.


Díjak:

  • Rózsakóstoló ajándékcsomag (Halmos Monika rózsás szakácskönyve névre szólóan dedikálva és rózsás finomságok), Rózsakunyhó Alkotóműhely
  • Hungarikum csomag, Pálma Reklám Stúdió, a Hungarikum Fesztivál szervezője
  • 10 db magyar nemesítésű rózsatő, Márk Rózsakert
  • Kertészeti ajándékcsomag, Tóth Kertészet, Deszk
  • Rózsás mintájú metszőolló és egy pár rózsás mintájú kertészkesztyű, Dekor& Mentha Shop


A pályázati feltételek és egyéb fontos információk részletesen megtalálhatók a Rózsakunyhó Alkotóműhely oldalán.

2014. május 22.

Hozzászólások