„Eszem-iszom, dínom-dánom” a Vasúttörténeti Parkban! Vidéki árakkal és falusi ízekkel érkezik Budapestre a Disznótoros Kolbászfesztivál.

disznotor1

A télhez közeledve ideje feltölteni az éléskamrákat. Érdemes hát ellátogatni november 14-től 16-ig a budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválra, ahol Magyarország legújabb és legeredetibb gasztronómiai szenzációjára számíthatnak a látogatók! A rendezvény kifejezetten hagyományőrző jellegű, gasztro-kulturális csemege lesz. Mindhárom nap családi és felnőtt programok sokasága várja majd az érdeklődőket a 100.000 négyzetméternyi rendezvényterületen.

  • Állatsimogató lovakkal, őshonos magyar állatok bemutatója (fekete bivaly, szürke marha, racka juh, mangalica)  az idén felújított „Víztorony Park” területén. A 16.000 nm-es park az elnevezését Európa legnagyobb, téglából épült víztornyáról kapta.
  • Gyerekprogramok: légvár, játszóház, népi játékok, arcfestés, bohócok, néptáncosok, gyerekfoglalkoztatók, kézzel hajtható cséplőgép (Kühne járgány), kukoricadaráló, kézműves foglalkozás, íjász bemutató, meseszínház, operett, néptánc, stb. Népi kézműves foglalkozások a Békés Megyei Népművészeti Egyesület szervezésében.
  • A felnőtteknek sem kell unatkozniuk, hiszen Európa legnagyobb vasúttörténeti parkjában sétálhatnak és csaknem száz vasúti műemléket:  gőzmozdonyokat, motorvonatokat, vasúti kocsikat, nézhetnek meg idegenvezetők közreműködésével.
  • A fesztivál ideje alatt a park összes interaktív programja üzemelni fog, még arra is lesz lehetőség, hogy a masiniszta mellett, a mozdony vezetőfülkéjében, igazi gőzmozdonnyal tegyünk meg egy kört.

 

disznotor2

 

  • Lesz még veterán autók és motorok bemutatója, kóstoló a hagyományos háztáji ételekből és italokból, valamint nagyszabású háztáji vásár. A helyben feldolgozott húskészítményeket frissen sütve lehet fogyasztani a „Disznótoros sátor”-ban, ahol késő estig prímások húzzák majd a talpalávalót a Disznótoros Mulatságon.  „Kolbászfalu” és „Kolbász utca”, háztáji vásár, borospince, „Bor terasz”, „Gasztronómia utca”, „Népművészet utca” és a „Békéscsabai Tájház” egyaránt várják a hagyományos gasztronómia szerelmeseit.
  • Nótás délután, slágerek, retro táncdalfesztivál és retro rock a Tátrai Banddel, Hobóval és Deák Bill Gyulával. Neves hazai néptánc együttesek és népzenei előadók fellépése, tehetségkutató fiataloknak.

További információ a helyszínről és a jegyvásárlásról

Forrás: Oldtimer Show Kft.

Hozzászólások