A Bécsi Hofburgban található Sisi Múzeum 2014. április 24-től Erzsébet császárné eredeti ruháiból álló kiállítással ünnepli fennállásának tízéves jubileumát.

© Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H. / Edgar Knaack

A Bécsi Hofburg Császári Lakosztályaiban található Sisi Múzeum a tízéves jubileum alkalmából Sisi ruhásszekrényének legkülönlegesebb darabjaiból mutat be átfogó kiállítást. A „Selyem – csipke – hermelin” című tárlaton Erzsébet császárné értékes ruhadarabjait csodálhatjuk meg: két ruháját, egy pongyolát, egy fürdőköpenyt, egy hermelin-együttest, valamint különböző fehérneműket és kiegészítőket.

A császárné egyik nyári ruhája, © Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H., Fotó: Edgar Knaack

A kiállítási tárgyak között található egy ruha, amelyet 2012-ben a Hermann Historica aukciós ház árverezett el. A különleges ruhadarab Erzsébet császárné vejének tulajdonát képezte, és egy egyszerű ruhásdobozba volt csomagolva a Sisi hagyatékából származó további kiegészítőkkel és szuvenírekkel együtt. A bécsi Sisi Múzeum 2014-es jubileumi kiállítását április 24-én – Erzsébet császárné és Ferenc József császár esküvőjének napján – nyitja meg a látogatók előtt és 2014. december 24-én, Erzsébet császárné születésnapján zárja be.

Hermelin palást és muff, © Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H., Fotó: Edgar KnaackA 2004-ben megnyitott Sisi Múzeum az évek során Bécs egyik legkedveltebb látnivalójává nőtte ki magát. Igazán látványos és különleges módon ábrázolja a császárné életét. Ezen belül a Sisi-mítosz, de számos, az uralkodónő személyéhez kapcsolódó tudományos tény is bemutatásra kerül. A múzeum több mint 300 eredeti kiállítási tárggyal büszkélkedhet. A 2009-ben felújított Sisi Múzeum a megnyitása óta több mint hatmillió látogatót fogadott.

A múzeum honlapja

Forrás: Osztrák Idegenforgalmi HIvatal

2014. március 6.

Hozzászólások