Az általános iskolások Zenés tízórain ismerkedhetnek a különböző műfajokkal, vasárnap délelőttönként pedig továbbra is a gyerekek veszik birtokba az épület tereit.

a_katona_tortenete_c_Bartha_Laura

A katona története – fotó: Bartha_Laura

 

Egykor Amerikából érkezett Magyarországra Danny Bain, aki szeptember 10-én, az új évad első gyerekeknek szóló előadásán egy különleges hangú ghánai hangszerrel, a balafonnal és egy afrikai népmesével egyből a szavannák világába röpítette hallgatóságát. Sok iskolás biztos örömmel fogadná, ha tízóraiját nem a suliban, hanem egy koncerten kapná meg.

cifrapalota_cPályiZsófia

Cifrapalota – fotó: PályiZsófia

 

Erre ad lehetőséget az általános iskolásoknak szóló Zenés tízórai című sorozat, ami olyan műfajokkal ismerteti meg a fiatalokat, amelyekkel többségük otthon és az iskolában sem találkozik. Szeptember 22-én Máthé Evelin a jazz, októberben az Ethnosound a világzene, míg novemberben a Góbé Zenekar a népzene rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. Két nappal később Stravinsky A katona története című darabjának mesés-táncos feldolgozását francia nyelven adja elő a Coincidance Társulat.

A Matinékoncertek nagy sikerű, a kulisszák mögött zajló munkafolyamatokba is betekintést engedő előadásai Műhelykoncertek néven folytatódnak. Októberben egy szüreti mulatság, decemberben pedig A varázsfuvola előkészületeibe kapcsolódhatnak be a gyerekek.

Palya_Bea_c Emmer Laszlo

Palya Bea – fotó:Emmer László

 

Természetesen tovább folytatódnak a Müpa jól megszokott sorozatai is. Vasárnaponként, a Cifra Palota ingyenes előadásain és készségfejlesztő programjain a felhőtlen szórakozásé a főszerep. A Hang-szer-szám zenés foglalkozásain a magyar néphagyományból ismert hangszereket mutatnak be. A legkisebbeket pedig a Babakoncertek és Ringató foglalkozásai várják.

Családi és Ifjúsági Programok

Szeptember 6-tól duplán szerezhetnek hűségpontokat a Müpa+ hűségprogram tagjai a Családi és ifjúsági programokra váltott jegyekkel.

További információ

Forrás: Müpa Kommunikáció