Filmajánló
a  Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban
2016. őszén

 

filmklub

 

ŐSZI FILMNAP

 Időpont: október  6.
EGY ŐRÜLT PILLANAT  
francia romantikus vígjáték (2015)    
Hossza: 105 perc
Rendezte: Jean Francois Richet
Szereplők: Vincent Cassel, Francois Cluzet, Alice Isaaz, Lola Le Lann
 
Laurent és Antoine középkorú férfiak, akik tinédzser lányaikkal indulnak együtt nyaralni. A fiatalok cserfesek és lobog bennük a tűz, de mint kiderül, a papák se küldték még nyugdíjba a libidójukat. Amikor Antoine lánya kikezd Laurent-nal, a nyugodt vakációnak azonnal lőttek. A férfi zavarában azt se tudja, mire figyeljen jobban: hogy barátja nehogy észrevegyen bármit is a dologból vagy, hogy hárítsa a szexi lány közeledését. Egyik fronton sem áll nyerésre…
 
Jegyár: 500 Ft, őszi filmklub bérletet váltóknak: 400 Ft
 
 
Médium Filmklub
Őszi sorozat 2016.
 
október  13.
SZEX, MÁMOR, ROCK’N’ROLL
belga-francia film (2016)   
Hossza: 127 perc
Rendezte: Felix Van Groeningen
Szereplők: Stef Aerts, Tom Vermeir, Stefaan De Winter, Dominique Van Malder
 
A Szex, mámor rock ‘n’ roll két fivér története, akik szórakozóhelyet nyitnak a belga éjszakai életben. A bár sikere gyorsan magával sodorja őket. Életükben egyre fontosabb szerepet kezdenek játszani a drogok, az üres kalandok, és a Belgica bár vezetésével kapcsolatos nézeteltéréseik is egyre gyakoribbak
 
október 20.
MENNYIT ÉR EGY EMBER?
francia film (2015)    
Hossza: 93 perc
Rendezte: Stéphane Brizé
Szereplők: Vincent Lindon, Karine de Mirbeck, Metthieu Schaller, Yves Ory
 
Napjaink Franciaországában járunk. Thierry korábban gyári munkásként dolgozott, de egy éve munkanélküli. Napközben a munkaügyi központban van, ahol hosszadalmas, komikus helyzeteket eredményező csoportos foglalkozások során készítik fel a munkakeresőket az állásinterjúkra. Esténként pedig jó férj és jó apa próbál lenni. Tizenéves fia, Matthieu értelmi fogyatékos, de vidám és magabiztos: éppoly elszántsággal küzd egy boldogabb életért, mint kitartó és eltökélt apja.
Cannes-i fesztivál (2015)- Legjobb férfialakítás: Vincent Lindon
 
október 27.
MONDD KI, HOGY UBORKA!
Francia-belga film (2016)  
Hossza: 101 perc
Rendezte: Dominik Moll
Szereplők: Francois Damien, Vincent Macaigne, Veerle Baetens, Jeanne Guittet, Tom Rivoire, Michel Aumon
 
Philippe Mars mindenkinek meg akar felelni. Jó apa, barátságos exférj, segítőkész kolléga és megértő testvér szeretne lenni. Élete azonban egyre inkább letér a megszokott pályáról. Fia megszállott vegetáriánus lesz, lánya kényszeresen magol, nővére pedig óriás festményeket fest és állít ki meztelen szüleikről. Ráadásul a munkahelyén még pszichésen instabil kollégája, Jerome dührohamait is el kell viselnie. Egy különlegesen kellemetlen este után Jerome hirtelen megjelenik Philippe lakásán. Egy fiatal nőt is magával hoz, aki nemrég szabadult az elmegyógyintézetből.
 
november 3.
A BOLDOGSÁG TITKA
argentin-brazil film (2014)    
Hossza: 92 perc
Rendezte: Daniel Burman
Szereplők: Fabián Arenillas, Alejandro Awada, Sergio Boris, Ponchy Brusse
 
Santiago és Eugenio kapcsolata több egyszerű barátságnál. A két férfi évtizedek óta üzlettársi viszonyban van: mindent együtt csinálnak, szavak nélkül is megértik egymást és örömben-bánatban mindig ott vannak egymásnak. Amikor egy napon Eugenio nyom nélkül eltűnik, Santiago Laurával, Eugenio feleségével együtt indul a keresésére, rádöbbennek, hogy néha az álmok fontosabbak, mint a régen tett és azóta kiüresedett ígéretek.
 
november 10.
MADÁRKÁK
izlandi-dán-horvát film (2015)    
Hossza: 99 perc
Rendezte: Rúnar  Rúnarsson
Szereplők: Atli Oskar Fjalarsson, Rade Serbedzija, Ingvar Eggert Sigurdsson, Pálmi Gestsson
 
A 16 éves Arinak egyik napról a másikra felborul az élete. Az angyalhangú kóristafiúval anyja közli, hogy Reykjavikból egy isten háta mögötti halászfaluba kell költöznie apjához, akit évek óta nem látott. Ott nem csak a papa alkoholproblémájával szembesül, hanem azzal is, hogy mennyire megváltoztak gyerekkori barátai. Az egyre reménytelenebb helyzetben Arinak nincs más választása, fel kell nőnie.
 
november 17.
NÉZD, KI VAN ITT
német film (2016)    
Hossza:110 perc
Rendezte: David Wnendt
Szereplők: Oliver Masucci, Fabian Busch, Cristoph Maria Herbst, Katja Riemann, Lars Rudolph
 
2011 nyara. Berlin közepén egy üres telken, katonai egyenruhában egy ötvenhat esztendős férfi ébredezik: Adolf Hitler. Amit talál: béke, demokrácia, rengeteg külföldi és egy női kancellár. Ebben az új világban a tőle elvárható fanatikus hittel új karrierbe kezd a televízióban. Meghűl az ereinkben a vér, hogy milyen könnyen megtalálja a helyét egy cinikus, gátlástalan világban, ahol a demokrácia hosszú évtizedei után a demagógia, a nézettségi adatok és a like-gombok nyomogatása vezérli a közéleti cselekvést.
 
november 24.
A REMÉNY RECEPTJE
japán-francia- német film (2015)   
Hossza: 113 perc
Rendezte: Naomi Kawase
Szereplők: Kirin Kiki, Masatoshi Nagase, Kyara Uchida
 
Tokue, a kedves idő asszony megkeresi Sentarót, az utcai palacsintasütő tulajdonosát és munkát kér tőle. A férfit meggyőzi Tokue házi készítésű édesbabzseléjének mennyei íze. Felveszi az asszonyt, és ezzel kezdetét veszi egy kapcsolat, amelyből Sentaro sokkal többet tanul meg, mint a tökéletes babzselé elkészítésének mesterségét.
 
 A Sao Paulo-i Filmfesztiválon közönségdíjat nyert, a Valladolid Filmfesztiválon pedig a legjobb rendező díját kapta. Cannes-ben, 2015-ben az Un Certain Regard díjra jelölték.
 
december 1.
ÉN ÉS KAMINSKI
belga-német film (2015)   
Hossza:124 perc
Rendezte: Wolfgang Becker
Szereplők: Daniel Brühl, Jesper Christensen, Amira Casar, Geraldine Chaplin
 
A törekvő és magabiztos fiatal műkritikus, Sebastian Zöllner az idős és vak festőről, Manuel Kaminskiról ír életrajzi regényt. Az egykor ünnepelt Kaminski, Picasso és Matisse barátja mára elfeledve és visszavonultan él az Alpokban. Zöllner abban reménykedik, hogy a művész hamarosan meghal: ebben az esetben jó pénzért adhatná el könyvét. Ráveszi Kaminskit, hogy keressék meg együtt régi nagy szerelmét, de szembesülnie kell azzal, hogy vak és hanyatló egészségű útitársa testileg-lelkileg egyaránt sokkal keményebb, mint gondolta.
 
december 8.
HALÁL SZARAJEVÓBAN
francia-boszniai film  (2016)   
Hossza: 85 perc
Rendezte: Danis Tanovic
Szereplők: Snezana Markovic, Izudin Bajrovic, Vedrana Seksan
 
2014. június 28., Szarajevó. A város legjobb szállodájának igazgatója izgatottan készül a városba érkező rangos delegáció fogadására, akik az első világháborút kirobbantó gyilkosság századik évfordulóján a békét és összetartást készülnek megünnepelni. A szálloda személyzetének azonban nem az évforduló a legfőbb gondja: hónapok óta nem kaptak fizetést, ezért a dolgozókat megosztó sztrájkra készülnek.
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2016): Fipresci-díj
Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (2016): Zsűri Nagydíja
 
december 15.
TONI ERDMANN
német-osztrák film  (2016)    
Hossza: 162 perc
Rendezte: Maren Ade
Szereplők: Peter Simonischek, Sandra Hüller, Hadewych Minis, Lucy Russel
 
Ines fiatal üzletasszony, aki csak nemzetközi karrierjének él. Apja aggódik lánya steril és boldogtalan élete miatt és elhatározza: újra vidámságot csempész Ines mindennapjaiba. Műfogsort és parókát ragad és Toni Erdmannként jelenik meg Ines bukaresti irodájában. Tárgyalásokon, fontos fogadásokon és munkavacsorákon is felbukkan, és egyre kellemetlenebb helyzetekbe hozza lányát. Ines szeretné lezárni Toni Erdmannt, de a férfi nem tágít. Komikus és kínos pillanatok követik egymást és Ines kezdeti idegessége ellenére kénytelen rádöbbenni, hogy a vidámság és szeretet nélküli élet értéktelen.
Cannes (2016): Filmkritikusok díja
 
A bérletek ára: 10-es bérlet 4.000 Ft, 6-os bérlet 2.700 Ft (bármely hat filmre)
A vetítések csütörtökönként 19.00 órakor kezdődnek a Hírös Agóra Kulturális Központ színháztermében.
6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1.
Telefon: 76/503-880, www.hirosagora.hu
Bérletek válthatók: 2016. szeptember 5-től a vetítés sorozat végéig:
a Hírös Agóra jegypénztáraiban:
Hírös Agóra Kulturális Központ, Deák Ferenc tér 1. munkanapokon 14.00-19.00 óra között,
Hírös Agóra Ifjúsági Otthon, Kossuth tér 4. munkanapokon 10-13 és 14-17 óra között
 
A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!
 

Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. 6000 Kecskemét, Deák Ferenc tér 1-3. tel: 76/503-880, fax:76/503-890