A Magyar Közút és a Városrendészet összefogása a hulladékmentes környezetért – A Városrendészet külterületi szolgálatot ellátó közterület-felügyelői és a polgárőrök a város távolabbi és kieső részein is folyamatosan kutatják az illegális hulladékkal szennyezett területeket.

A felügyelők szolgálatuk ellátása során észlelték, hogy a 445-ös elkerülő mellett lévő területen az elmúlt időszakban megnövekedett a szemét mennyisége. Tekintettel arra, hogy a rendelkezésre álló nyilvántartások alapján a terület a Magyar Állam tulajdona, így felvették a kapcsolatot a Magyar Közút Nonprofit Zrt-vel, aki a terület vagyonkezelője.

A hulladékmentes környezetért

Az együttműködésnek köszönhetően Kecskemét egyik legnagyobb illegális hulladéklerakó helyét számolták fel 2022. április 14-én a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága és a Kecskeméti Városrendészet munkatársai. Április 13-án 9.00 órakor kezdték el a terület megtisztítását, amelyet április 14-én 11.00 órakor fejezték be. Mindkét nap folyamán szinte meg sem állt a társaság munkagépe, közel 44 tonna hulladék elszállítására került sor.

Dr. Német Zsolt, a Városrendészet intézményvezetője továbbra is arra kéri a Tisztelt Lakosságot, hogy segítsék a Városrendészet munkáját, hiszen az illegális hulladéklerakások megszüntetése, felszámolása közös érdekünk. Amennyiben illegális hulladék lerakását észlelik, kérem, hogy hívják a Kecskeméti Városrendészetet a 20/621-5599-es számon, vagy használják az intézmény honlapján lévő lakossági bejelentő felületet

Kecskeméti Városrendészet

Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

Kapcsolódó cikkünk

 

Hozzászólások