2014. június 6-7. között Egerben megrendezett Gyermekbábosok XXI. Országos Fesztiválján Bács-Kiskun megyéből 2 csoport mutatkozott be. A Kecskeméti Ifjúsági Otthon Vándorbot Bábos köre M. Oceleot: A herceg és a hercegnő c. meséje nyomán készült árnyjátékkal lépett színpadra.  Csoportvezetők: Tóth Anita bábszínész és Vass-Eysen Ábel drámapedagógus (aki egykor szintén a Vándorbot bábos kör tagja volt!).

A darab különleges átalakulások sorozata, amely humoros helyzetekbe sodorja a két szereplőt: a herceget és a hercegnőt. A szereplők alakját egyszerű mértani formák (körök, háromszögek, téglalapok) alkotják, amelyek a történet során időnként összekeverednek és egy egész más testet alkotnak. És itt kezdődnek a bonyodalmak….. A báboskör tagjai maguk készítették a bábelemeket, díszleteket. A fesztiválon 19 bábelőadást mutattak be az ország legkülönbözőbb tájairól érkező gyermekbábos csoportok.


A Vándorbot Bábcsoport Arany minősítést ért el. A zsűri kiemelte a Vándorbot Bábos kör tagjainak összehangolt munkáját, amellyel az átváltozásokat művészi színvonalon megjelenítették. Hiszen a bábjáték egyik legbonyolultabb formáját, az árnyjátékot nagy játékkedvvel és ötletesen valósították meg. A díjat Szentirmai László, a Magyar Bábjátékos Egyesület elnöke adta át. A másik kecskeméti csoport, a Nevenincs Bábcsoport a Vásárhelyi Pál Általános Iskolából szintén arany minősítést kapott.  


A Vándorbot Bábos kör tagjai:     
Antalfalvi Anna, Biri Dorottya, Farkas Bianka, Geiger Dániel, László Zsófi, Németh Panna, Ribánszki Sándor, Salánki Villő, Somodi Hanna, Szikszai Patrik. Gratulálunk, és büszkék vagyunk az elért kiváló eredményre, a nagyszerű sikerre!

Kecskemét, 2014. június 12.
Csizmadia Ilona
szervező

Hozzászólások