Hogyan öntözzünk észszerűen? A piacon megvásárolt és elültetett virágaink, palántákból nevelt zöldségeink ezt várják tőlünk. Gyűjtsük össze az esővizet! Kicsit körülményesebb, de ha ismét elterjedne ez a környezetünk védelmét szolgáló ősrégi módszer, bizonyára tehetnénk valami jót is a földünkkel. 

ontozzunk

Az esővízgyűjtés egyik legegyszerűbb módja a tetőről összefolyó víz elvezetése megfelelő nagyságú tároló tartályokba. Elég, ha egy méretes hordót állítunk az ereszcsatorna alá, ezzel a módszerrel ugyanis tetemes vízmennyiséget gyűjthetünk össze havonta. Kert és eresz hiányában az is megfelelő, ha egy vödröt vagy egy már használaton kívüli nagyobb lábast alkalmazunk vízgyűjtésre, és állítjuk az erkély közepére, melyből könnyedén öntözhetjük a növényeinket. Öntözzünk észszerűen!

A csapadékvíz nem számít kemény víznek. Kevesebb benne a kalcium és a magnéziumion, mint a vezetékes vizeinkben, vagyis kevésbé okoz vízkövesedést. Arról nem is beszélve, hogy a közműdíjak rohamos emelkedése miatt a városi víz használata is nagyobb költséggel jár.

Tehát minden tekintetben megéri óvni környezetünket és a pénztárcánkat!

Kapcsolódó cikkünk:

A kecskeméti piacon is beköszöntött a nyár

 

Hozzászólások