Április 11-13-ig különleges látványosságokban lehet része azoknak, akik ellátogatnak a budapesti Vasúttörténeti Parkba. Az „Oldtimerek Hétvégéjének” idejére valóságos vidámparkká alakul a terület: oldtimer autókat és motorokat, gőzmozdonyokat és vasúti kocsikat láthatunk, sőt némelyikre fel is lehet majd ülni. Nosztalgiavonat, omnibusz, versenyautó szimulátor, étel-és italkóstoló is várja a régi járművek rajongóit.

A két mozdony fűtőház elegánsan berendezett kiállítótermeiben gyönyörű oldtimer autókat és motorokat láthatunk. A fűtőházak előterében szintén veterán autók lesznek elhelyezve, naponta változó összetétellel. A járművekre jelmezbe öltözött hostessek és pantomimesek fognak vigyázni. A park két mozdonyforgatójánál kiállított oldtimer gőzmozdonyokat és a vasúti kocsikat is meg lehet majd csodálni: de nemcsak nézni lehet őket, hanem fel is lehet rájuk mászni. Sőt! A bátrabbak egy igazi Truman gőzmozdony vezetőfülkéjébe is beszállhatnak a kormos arcú masiniszta mellé.A park 120.000 négyzetméternyi területén interaktív programok sokasága szórakoztatja majd a közönséget. A családosok számára különösen vonzó lehet a hat szerelvénnyel működő kerti vasút, de robogni fognak a hajtányok és a sínautó is, a lovak pedig húzzák az „omnibusz”-t. Ki lehet majd próbálni a mozdonyforgatót és fel lehet szállni az oldtimer buszokra is. A gyerekek népi játszótéren játszhatnak és kipróbálhatják a vurslit is, ahol a verklis egész nap tekeri a zenegépét. Megnézhetik a vasútmodell kiállítást és ingyenes arcfestést kaphatnak, a rendezvény területén bolyongva kedvenc rajzfilmjeik mesefiguráival is találkozhatnak.


A felnőttek ingyenes csokoládé-, pálinka- és borkóstolón vehetnek részt a rendezvény mindhárom napján, a gyerekek pedig ingyenesen használhatják az autós szimulátorokat. Jó hír a felnőtteknek, hogy az Oldtimerek Hétvégéjén bemutatkozik egy újdonság is, az oldtimer versenyautó szimulátor, melynek segítségével korabeli oldtimer versenyautókkal lehet majd körözni a régi idők legendás versenypályáin.Az „Oldtimerek Hétvégéje” kiegészítő rendezvénye lesz 2014-től az ingyenesen látogatható „Szabadidő Kiállítás”, ahol az érdeklődők hajókat, lakóautókat és a szabadidő eltöltéséhez szükséges eszközöket ismerhetnek meg: szerepelni fognak a legújabb személy- és kisteherautó modellek, hajók, lakóautók, motorok, quadok, kerékpárok, horgász- és vadászfelszerelések, valamint túrafelszerelések. A Szabadidő Kiállítás a park főbejáratánál lévő, 25.000 négyzetméter nagyságú, Mini Magyarország területen lesz megtalálható.


További információ a rendezvénnyel és a jegyvásárlással kapcsolatban a www.oldtimershow.hu oldalon található

Szöveg és fotók forrása: Oldtimer Show Kft.

2014. január 10.

Hozzászólások