Lendületes, technikás, a test minden izomrostját megszólaltató tánc. Az öt külön – egyenként is a modern balettirodalom alapműveinek tartott – koreográfiából álló est a párkapcsolat, a szerelem, a szexualitás témakörét járja körül, a zene és a mozgás teljes harmóniájával.

Négy nemzetközi hírű balettmester, a Bécsből érkező Lukács András, valamint Solymosi Tamás balettigazgató személyes betanításában kerül a közönség elé a produkció, amelyben a Magyar Nemzeti Balett ötvenegy táncosa lép színpadra, a társulat összes szólistáját is beleértve.

Ókovács Szilveszter főigazgató szerint már a premier helyszínének kiválasztása is szimbolikus. „Az Erkel Színházról mindig is azt mondtuk, hogy a bevált, könnyen befogadható előadások helyszíne lesz, és ennek ez a produkció sem fog ellentmondani. Az Öt tánc ugyanis épp a frissességével, a progresszív művészet-felfogással szólítja meg a közönséget, egyúttal magával ragadó látványvilágot és csodálatos zenei, zömében élőzenei élményt is nyújt.” A különleges produkcióban felcsendülő Wagner- és Mozart zenerészleteket Héja Domonkos és Kollár Imre vezényli.

Bővebb információ

Forrás: Magyar Állami Operaház

2013. május 26.

Hozzászólások