Kérlek, Roland, meséld el, hogy beszélgetésünk óta milyen változások történtek az életedben!

Budapestre költöztem, és sikerült elhelyezkednem a szakmámban a Kutató Fizikai Intézetben, mint informatikus. Nincs okom panaszra. Nagyon örülök annak, hogy jót tehetek a munkámmal, hiszen rákos sejtek kutatását végezzük.

Úgy tudom, hogy sorozatban is fogsz szerepelni. Mesélj róla egy kicsit!

Így van. Nem kell egyből egy főszerepre gondolni. A Bűnök és Szerelmek című Tv2-es sorozatba kértek fel egy epizód erejéig, ahol egy recepcióst alakítok egy bonyodalmas helyzet mellékszereplőjeként. Nagyon élveztem a forgatást, mivel jó stábbal és színészekkel dolgozhattam együtt.

Hogyan tudod összeegyeztetni az elfoglaltságaidat?

Eléggé fárasztó, hiszen egyedül intézek mindent. Mind a zenével, mind a saját életemmel kapcsolatban, miközben dolgozom, ahogy mindenki más. Nincs menedzserem, de szeretem átlátni a dolgokat, és ez megnyugtat. Nem szeretem sajnáltatni magam, bár olykor ez jöhetett le bizonyos médiákon keresztül, de ahhoz nekem nem volt közöm. Ha negatív dolgot mondok, akkor sem a megkeseredett ember szól belőlem, csak az őszinteség.

Kérlek, most beszélj a dalról! Ki a szövegíró és a dalszerző, hogyan készült el a felvétel? Avass be minket a videoklip készítés kulisszatitkaiba!

Ez egy érzelmes dal. Sean Darin-nal közösen írtuk. Videoklipes dalhoz még nem volt szerencsém dalszöveget írni, de úgy éreztem, képes vagyok rá. A No Thanx lemezre is csak 7 dalnak a dalszövegét írtam, de egyik sem volt klipes bizonyos okok miatt, ami nem publikus. Annak örülök a legjobban, hogy volt beleszólásom a zenei alapba is, és sok ötletem megvalósult. Sokan azt várták tőlem, hogy valami ütős rock számmal jövök elő, de aki jól ismer, az tudja, hogy minden zenei stílust kedvelek és az érzelmek közvetítése az erősségem. Mester Tamás kifejezetten ajánlotta, hogy nem volna rossz ötlet inkább a popzenével többet foglalkoznom. A rock alapok már régóta megvannak bennem.

Elég izgalmas volt a klip forgatása. Az első nap szabadtéri jeleneteket forgattunk, amely 0 °C-ban történt, és rajtam csak egy póló és egy vékony vászonkabát volt felül. Igencsak megnehezítette a dal előadását, de mindent beleadtam. A második nap pedig stúdióba vonultunk és ott “varázsoltunk”.  Kétszereplős a klip. Egy férfiről és egy nőről szól, akiknek megromlott a kapcsolatuk. A férfi nagyon megbánta, hogy idáig jutottak és szeretne kapni egy újabb esélyt, de ahhoz változnia kell – de természetesen nem csak neki. A hölgy nagyon elutasító egészen a dal végéig, amikor a férfi már feladja a harcot a nő megbocsátásáért. Rájön, hogy mégis ez a férfi kell neki. Azt nem árulom el, hogy happy end lesz-e vagy sem a klip végén. Ahhoz végig kell nézni, de garantálom, hogy vizuálisan nagyon kielégítő.

Elégedett vagyok a végeredménnyel. Mivel ez az első szóló klipem, így nagyon nincs hasonlítási alapom, de szerintem nagyon jól tükrözi képileg azokat az érzelmeket, amiket a dalszövegírás alatt éltem át. Nagyon jó stábbal és klipkészítőkkel dolgoztam együtt. Egyből sikerült megtalálnunk a közös hangnemet. A visszajelzések nagyon pozitívak.

Hogyan tovább? Mit szeretnél elérni a közeljövőben?

Szeretnék még pár dalt elkészíteni, de nem vágyom a sztárságra. Például nehezen viselném el azt a közutálatot, amit mondjuk ByeAlex kap. Magyarországon pedig ez az átlagos hozzáállás, ha nem játssza a férfi a keményet, akkor az már nem is az. Természetesen van keményebb oldalam is, de előadásban egyelőre ezt meghagyom másnak. Én azt szeretném, ha azért ismernék a nevem, mert valami olyat nyújtottam a közönségnek, amire szüksége van. Amúgy tisztelem az említett zenész kollégát, és azt is, amit elért. Az álmom már csak egy saját család alapítása biztos, felépített háttérrel. Ez még a jövő zenéje.

A Kell egy újabb esély című dalom letölthető a dalok.hu-ról. A videoklip pedig itt tekinthető meg.

Köszönöm az interjút. Kívánom, hogy nagyon jól sáfárkodj a tehetségeddel! Remélem, hogy megtalálod idehaza a boldogulásodat, mert most mindenkire szüksége van kicsiny hazánknak.

Nagy L. Éva

2013. május 26.

Hozzászólások