A nyolc országon át vezető nyugat-európai utunkra Bécs-Salzburg-Innsbruck útvonalon indultunk autóbusszal. Innsbruckban megnéztük az aranytetős házat, és egy éjszakát itt töltöttünk. Következett a miniállam, Lichtenstein gyönyörű panorámájával. Vadúz, a főváros a bankok városa.

Berlin

Luzernben az Azre folyó hídján sétáltunk, csodáltuk a várost és a hattyúkat. Svájc fővárosában, Bernben megnéztük a címerállatukat, a medvéket a városközpontban lévő helyükön, egy völgykatlanban.

Sétáltunk a Genfi tó partján, majd Franciaországba érve Lyonban a Rhone folyó városában szálltunk meg. Avignonban ( a pápák székhelyén) ismét találkoztunk a Rhone folyóval.

Avignon

Átkelve a Pireneusokon a miniállam, Andorra mellett a spanyolországi Calellába érkeztünk a Földközi-tenger partjára. Itt töltöttünk 6 kellemes napot, miközben kirándultunk Barcelonába, ahol a legnagyobb élmény a Szent család templom (Sagrada Familia) volt.Terveit Gaudi készítette, és még ma is építik.

Hazafelé az utunk a Francia Riviérán át vezetett festői környezetben. Nizzában töltöttünk egy éjszakát, mely nem csak nappal, de éjszaka is gyönyörű.

Megcsodáltuk Monacot. A kaszinó zárva volt a délelőtti órákban, de így is csodálatos volt Monte Carlo. Az utcáról lifttel vittek fel bennünket a kikötőhöz, ahol a milliomosok jachtjai ringatóztak a Ligur-tenger vizén. Fantasztikus élmény volt a Riviéra.

Barcelona

Olaszországba érkeztünk, Jesolóban volt a szállásunk. Ekkor tetszett meg a hely annyira, hogy következő évben itt nyaraltunk egy hétig. Csodás volt.

A 12 napos út sok csodával örvendeztetett meg bennünket. Érdekesség volt, hogy induláskor a budapesti Erzsébet téren összetalálkoztunk egy kedves ismerős kecskeméti házaspárral, és korábban nem tudtunk arról, hogy ugyanarra az útra jelentkeztünk. Nagy öröm volt a kellemes útitársakkal megosztani az élményeket.

Képeslapgyűjtemény

Minden utunkról hoztunk képeslapokat, melyekből tablót készítettem, és a kedves hobbitanyánk falát ezekkel a szép emlékekkel díszítettük fel, hogy időnként nosztalgiázzunk, beszélgessünk az utazásainkról.

 

Gyenes Márta