Nyitva! Fesztivál Erzsébetvárosban – 2021. november 5-től 30-ig várja az érdeklődőket a Nyitva! x Erzsébetváros fesztivál. A Nyitva! célja a helyi vállalkozások fellendítése, a közösségépítés a lakók és a környékbeli kisiparosok körében, és az üres üzlethelyiségek megtöltése élettel.

Ennek érdekében a szervezők most – Erzsébetváros Önkormányzatával együttműködve – öt kisvállalkozót választottak ki nyílt pályázat útján, és biztosítottak ingyenes ingatlanhasználatot számukra a fesztivál egy hónapos időtartamára.

Ennek köszönhetően az alábbi szolgáltatók várják a látogatókat kifejezetten a Nyitva! Fesztiválon:

– A Király utca 25. szám alatt a Nyitva! Pop-up bemutatóteremben designboltok és kézműves manufaktúrák nyitnak meg (a Háti, az Impact Box Pop-up, a Pastello Clothes, a Sopianae Salon magyar tervezők és helyi kivitelezők költöznek be).
– Az István utca 27. teret ad a PLACCC Bázis művészeti alkotó- és rezidenciaterének.

A Nyitva! Fesztivál Erzsébetvárosban a KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében történik.

A korábbi Nyitva! fesztiválokat (2014-ben és 2016-ban) egész Budapestre kiterjesztették, ehhez képest újdonság a VII. kerületi szűkítés. A projekt eredetileg kizárólag az üzlethelyiséget kereső vállalkozók és üres üzletek tulajdonosainak az összekötésére fókuszált, mindenki számára előnyös kereteket biztosítva a részvételre. (Ez segített olyan ma is sikeres vállalkozásoknak, mint a Naspolya Nassolda, a Halisten, a Verkstaden vagy a Kwaklab). További idei újítás ehhez képest a már meglévő erzsébetvárosi szolgáltatók bevonása a programba. Ők külön programokkal, kedvezményekkel készülnek a fesztivál közönségének november 5-30. között.

fesztival erzsebetvarosban

Ahhoz, hogy a most megnyitó vállalkozások valós helyi igényeket szolgáljanak ki, a KÉK előzetes kutatást végzett az Erzsébetvárosban lakók, dolgozók, és a kerületet gyakran használók körében. A helyiek legjobban a gasztronómiai szolgáltatásokat, a kisiparos és kiskereskedelmi üzleteket, illetve a kulturális és művészeti intézményeket kedvelik. A fesztivál során a válaszadók kedvenc helyei is beszállnak a programba (mint például az Arán Bakery vagy a Garay és Klauzál téri piacok).

Az egyhónapos eseménysorozat hivatalos megnyitója november 5-én este 6 órakor kezdődik a Király utca 25-ben berendezett Nyitva! Pop-up bemutatóteremben. A nyitóeseményre a szervezők koncerttel, az ide beköltöző Sopianae Salon pedig kiállítással és tárlatvezetéssel várják a látogatókat.

A programfüzet elérhető a fesztiválon résztvevő ProgramPontokon és a KÉK bázisán (Bartók Béla út 10-12.).

A Nyitva! x Erzsébetváros fesztivál ideje: 2021. november 5-30.
Helyszín: VII. kerület kijelölt üzlethelyiségei, szolgáltatói
Megnyitó: 2021. november 5. (péntek), 18 órától, a Nyitva! Pop-up bemutatóteremben – Király utca 25.

További információ, programok:

A Nyitva! honlapján  és Facebook-oldalán 

 

Itt is írtunk fesztiválokról