Az utazás nem arról szól, hogy mit nézünk meg, hanem inkább arról, amit közben átélünk. (Nicholas Sparks)

Izgatottan és örömmel készültünk a hosszú útra, hiszen nagyszerű volt a barátainkkal való találkozás, a rég nem látott város ismét új arcát mutatta meg. Egy városnak ezer színe van, az évszakok váltakozása, a még felfedezetlen helyek, nem látott események, programok mutatják meg igazi pompáját és változatosságát.

 

inn06

Marianne Zollner és Cegléd város képviselői

Augusztus 26. és szeptember 5. között a TRADITIONSVOLKSFEST, vagyis a hagyományos népi fesztivál volt a város legnagyobb programja. 2014 óta a város első női polgármestere Marianne Zollner, ő nyitotta meg a fesztivált. Cegléd a magyar testvérvárosa, a különböző cégek, szervezetek vezetőivel is találkozott a polgármesterasszony.

 

inn01

 

Tematikus volt a program, hiszen mindennap az emberek különböző csoportjairól szólt. Volt kézműves nap, nyugdíjasok napja, családi nap a városi és vidéki lakosság számára, gyermek- és ifjúsági nap, valamint délután a fogyatékkal élő emberek számára. Bővebben ITT olvashatunk a fesztiválról. 

A fesztivál egy gyönyörű tűzijátékkal ért véget. A város apraja-nagyja ott volt a színes forgatagban, legtöbbjük népviseletben. A hatalmas sátor is megtelt vendégekkel, hiszen az ételek finom, ínycsiklandozó illata odavonzotta a látogatókat.

 

inn07

 

Nagyszerű tizenegy nap volt. Az egész régióból jöttek látogatók. Jó volt az időjárás. A puskás és jelmezes felvonulás volt a népi fesztivál csúcspontja. Minden korosztály számára bőven volt szórakozási lehetőség. Bennünket az itthoni búcsúkra, város- és falunapokra emlékeztetett. A kisgyermekek is remekül érezték magukat.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Babatalálkozó

A kis pónilovakat sajnáltam, hiszen szegények csak rótták a köröket. Nem mindennap ülhet egy kisgyermek lovon, számukra nagy élmény. Felnőttként azonban másként látja az ember. Örültem, hogy az állatvédők demonstráltak a védelmükben a fesztivál bejáratánál.

Traditionsvolksfest Mühldorf am Inn – Videó

A remek időjárás lehetővé tette számunkra, hogy az Inn folyó partján is sétálhattunk. A folyóról ITT olvashatunk bővebben.

Mindig felemelő érzés kint lenni a szabadban. A csend, a nyugalom, a folyó sodrásának zaja magával ragadja az embert. Séta az Inn folyó partján/Walk on the banks of the River Inn/Gehen Sie am Ufer des Flusses Inn – Videó

 

inn05

 

A már ismerős utcák, üzletek, színes kirakatok felidézték az első találkozást a várossal. Az itthoni viszonyokhoz hasonlóan itt is megtalálhatók a különböző árral rendelkező üzletek, termékek. Új felfedezés volt a Netto és a Flohmarkt (Bolhapiac). Nagyszerű kezdeményezés – emlékeztet az itthoni garázsvásárokra -, azonban itt a Hulladékgazdálkodó Vállalat szervezi, a standokon lehet árulni a portékát.

A mottó:

“Was ich nicht mehr gebrauchen kann, ist möglicherweise für einen Anderen noch Gold wert!” – Már nem tudom használni, de másnak arany lehet!

Flohmarktführer Landkreis Mühldorf am Inn

 

inn04

 

Az élet most is összehozott bennünket kint élő magyarokkal. Helyzetük, munkájuk sokféle lehet. Nem mindig könnyű utat lehet bejárni, amíg valaki az önálló albérlethez, állandó munkához jut el, nem mindenkinek sikerül. Sok összetevője van.

Rapszodikus érzések váltják egymást az emberben, hiszen más egy hetet eltölteni itt vendégként, mint megélni a hétköznapokat. Barátaink megosztották velünk a tapasztalataikat, így nagyobb a rálátás az itteni életre, mint egy egyszerű turistaként szemlélni a látnivalókat.

 

inn08

 

Azonban még egy csodálatos utazás várt ránk. Megismerhettük Németország egy másik gyönyörű települését, Burghausent.

 

Folytatása következik…

Lakatos Ilona

 

 

Hozzászólások