Fiatal barnamedve (Ursus arctos) testvérpár érkezett szerdán a miskolci állatkertbe Dániából, a koppenhágai állatkertből.


    A két játékos mackót nem igazán viselte meg a hosszú út, új helyükön azonnal enni kezdtek, sőt kipróbálták azt is, hogy milyen ketrecet mászni.
    A barnamedve az egyik legnagyobb termetű szárazföldi ragadozó, a mérsékelt égöv magasabban fekvő, egybefüggő erdőségeit kedveli. Magyarországon kipusztult, de az utóbbi években többen látni véltek átkóborló állatokat a Börzsönyben, a Bükkben és Aggteleken is.
    A szerdán érkezett másféléves állatok a 2011-ben elpusztult, idős korára már igen komótosan mozgó, a miskolciak kedvencének számító Gabi maci helyére kerültek.
    A medvéket péntektől láthatja a nagyközönség. A látogatókat névadásra buzdítja az állatkert, amely a kismackók érkezése előtt már rajzversenyt hirdetett a gyermekeknek, hogy jelenítsenek meg egy ideális állatkerti medvelakhelyet.
    A rajzverseny eredményét már kihirdették az Állatok Világnapja rendezvényen, a díjátadót és a névadót október 27-én tartják a helyszínen.

 

Forrás: MTI

2012. október 11.

 

Hozzászólások